ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες Συνεργασίες Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει δυναμικά μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία.

 

 

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε δύο νέες συνεργασίες Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας με την ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε. (παραγωγοί σιτηρών των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής) και με την Ι.ΣΤΑΥΡΟΥ-Α.ΖΑΝΙΑ «ΑΓΡΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο.Ε.» (παραγωγοί πατάτας του νομού Φθιώτιδας).

Η εταιρεία ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Α.Ε με έδρα τα Ελαιοχώρια Χαλκιδικής ιδρύθηκε το 1928 στη Νέα Τρίγλια από την οικογένεια Ευγενίου. Κατά τη διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν η εταιρεία παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και σήμερα διοικείται από την τρίτη γενιά της ίδιας οικογένειας.

Φιλοσοφία της εταιρείας είναι δημιουργία και διατήρηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους πελάτες, τους προμηθευτές και το ανθρώπινο δυναμικό της, σε ένα βιώσιμο φυσικό περιβάλλον. Η εταιρεία παράγει και προωθεί στο λιανικό εμπόριο το προϊόν με ετικέτα «Εκλεκτό» σε διάφορους τύπους (αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλεύρι από καλαμπόκι, ολικής αλέσεως, αλεύρι για τσουρέκι και χωριάτικο).

Οι πολυετείς διεθνείς συνεργασίες της καθώς και το υψηλό «know-how» στην παραγωγή των αλεύρων έχουν οδηγήσει στην εξαγωγή προϊόντων της εταιρείας σε πολλές χώρες (όπως Ιταλία, Δανία, Ισλανδία, Κύπρο, Ισραήλ, Λίβανο, Γερμανία, Σκόπια, Βουλγαρία Αλβανία κ.α.)

Η εταιρεία ΑΓΡΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο.Ε. ιδρύθηκε το 2002 με έδρα την Ελάτεια Φθιώτιδας, σαν συνέχεια της ατομικής εταιρείας του γεωπόνου κου Γιάννη Σταύρου που ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό την προμήθεια εφοδίων και εμπορία προϊόντων παραγωγών της περιοχής (πατάτα, κρεμμύδι, καλαμπόκι και σιτάρι).

Βασικοί μεγάλοι πελάτες της εταιρείας είναι η Tasty Foods ΑΒΓΕ (του ομίλου Pepsico), η Tsakiris Α.Ε. (του ομίλου 3Ε) τις οποίες προμηθεύει πατάτες που έχουν περάσει διαλογή για “chips”, ενώ τυποποιημένα προϊόντα (πατάτα και κρεμμύδι) προμηθεύει μέσω χονδρεμπόρων σε μεγάλες αλυσίδες Super Markets. Σκοπός της ίδρυσης της νέας εταιρείας «ΑΓΡΟΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο.Ε.» είναι η παροχή λύσεων φυτοπροστασίας και θρέψης , η εμπορία αγροεφοδίων καθώς και η παροχή ολοκληρωμένων λύσεων με σκοπό τη δημιουργία υπεραξίας στα προϊόντα που εμπορεύεται, αλλά και η επέκταση της σε νέες για την περιοχή καλλιέργειες ώστε να παραχθούν πιστοποιημένα προϊόντα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Μέσω των συμφωνιών αυτών οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα για την αγορά των απαραίτητων, για την καλλιέργειά τους εφοδίων, με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται, αλλά και εγγυημένη τη διάθεση και πληρωμή της παραγωγής τους.

Οι δύο αυτές συμφωνίες Συμβολαιακής Γεωργίας αφορούν σε ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές προτάσεις και πιστοποιούν την σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς και παραγωγικής προσπάθειας στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας.