ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοί είναι οι 3 υποψήφιοι για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων

Μεταξύ τριών υποψηφίων θα επιλεγεί τελικά, το αργότερο έως την Τρίτη, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων που θα πληρώσει την κενή θέση μετά την αποπομπή της Κατερίνας Σαββαίδου.

 

 

Οι τρεις υποψήφιοι που επελέγησαν από την Γνωμοδοτική Επιτροπή στην τελική φάση της αξιολόγησης είναι δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων κι ένας δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο – οι Ηλίας Ξηρουχάκης, Φώτης Κουρμούσης και Γιώργος Πιτσιλής.

Ο Ηλίας Ξηρουχάκης είχε διατελέσει σύμβουλος τόσο της Κατερίνας Σαββαίδου, όσο και του Χάρη Θεοχάρη. Με καταγωγή από το Καστέλι της Κρήτης, θεωρείτο, μάλιστα, το «δεξί χέρι» του Χάρη Θεοχάρη και ο άνθρωπος των «δύσκολων αποστολών» όταν ο νυν βουλευτής του Ποταμιού ήταν επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Ο Φώτης Κουρμούσης, επίσης στέλεχος της Γραμματείας Εσόδων, ήταν άνθρωπος του επιτελείου του Γιάννη Στουρνάρα. Είναι περιβαλλοντολόγος και Χημικός Μηχανικός και τώρα κάνει το διδακτορικό του. Ηταν επίσης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον δήμαρχο Βριλησσίων που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο τρίτος υποψήφιος, Γιώργος Πιτσιρλής είναι δικηγόρος με εξειδίκευση στο φορολογικό δίκαιο και σπουδές στη Γερμανία και τη Γαλλία.
Γιώργος Πιτσιλής

Την τελική επιλογή μεταξύ των τριών θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η επίσημη προθεσμία λήγει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.