ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση τιμών και χρόνου στα ΜΜΜ

mixalis

Από το Σεπτέμβριο θα ισχύουν οι νέες τιμές στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Υποδομών με το ενιαίο εισιτήριο να διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ και να είναι διάρκειας 70 λεπτών αντικαθιστώντας το εισιτήριο του 1,40 διάρκειας 90 λεπτών που ισχύει σήμερα.

Συγχρόνως, εφαρμόζεται μηναία κάρτα με κόστος τα 30 ευρώ, η οποία θα αντικαταστήσει όλες τις κάρτες. Πρόκειται για μείωση που σύμφωνα με τον υπουργό φτάνει το 33%. Από την μείωση στις τιμές των εισιτηρίων το υπουργείο Υποδομών εκτιμά ότι οι συγκοινωνιακοί φορείς θα απωλέσουν σε ετήσια βάση 10 εκατ. ευρώ.

«Πριν ένα χρόνο μιλούσαμε για αύξηση εισιτηρίων, που ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Όχι μόνο ο παραλογισμός της αύξησης δεν έγινε αλλά προχωρούμε και σε μειώσεις με φιλοσοφία μία πόλη, ένα δίκτυο και ένα φορέα» σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστεί το μέτρο της κινητικότητας και των απολύσεων στις αστικές συγκοινωνίες, ο υπουργός Υποδομών επισήμανε ότι εκείνο που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση είναι να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των μετακινήσεων προσωπικού σε φορείς που έχουν ανάγκη από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως για παράδειγμα η ΟΣΥ που χρειάζεται 300 οδηγούς.