ΔΙΕΘΝΗ

Εντυπωσιακές εικόνες από την υποδοχή του 2016 ανά τον κόσμο (VIDEO)

Μπορεί να μας χωρίζουν λίγες ώρες από την έλευση του νέου έτους αλλά κάποιες χώρες του κόσμου καλωσόρισαν ήδη το 2016.

 

Έτσι, οι κάτοικοι της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Κίνας και ορισμένων περιοχών της Ρωσίας γιόρτασαν με λαμπρότησα το νέο χρόνο. 

Δείτε τον εορτασμό από την έλευση του νέου χρόνου στη Νέα Ζηλανδία.

Το κεντρικό σημείο των εορτασμών στο Χονγκ Κονγκ ήταν το Λιμάνι της Βικτόρια, όπου έλαβε χώρα ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων με θέμα την «αγάπη και τη χαρά». Οκτακόσια περίπου χιλιόμετρα μακριά, στην Ταϊβάν, ένας καταρράκτης πυροτεχνημάτων ξεχύθηκε από τον υψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, τον Ταϊπέι 101, όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα.

Στη Νότια Κορέα, ο κόσμος γιόρτασε στο πάρκο ειρήνης Ιμτζινγκάκ της πόλης Πατζού, κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη χώρα από τη Βόρεια Κορέα.

Στην Ιαπωνία, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε γύρω από τον μεγαλόπρεπή Πύργο του Τόκιο, που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Όταν το ρολόι έδειξε μεσάνυχτα, απελευθέρωσαν πολύχρωμα μπαλόνια φουσκωμένα με ήλιο, τα οποία φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό. Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι της πόλης γράφουν μέσα σε κάρτες τις ευχές τους και στη συνέχεια τις βάζουν μέσα σ' αυτά τα μπαλόνια, στέλνοντάς τις στα ουράνια αποχαιρετώντας τη χρονιά που φεύγει.

Την ίδια ώρα, η Αυστραλία γιόρτασε με κάθε επισημότητα την έλευση του νέου χρόνου αψηφώντας τους φόβους για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τα μεσάνυχτα ο ουρανός του Σίδνεϋ φωτίστηκε από χρωματιστές λάμψεις με ορισμένα από τα πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από την Όπερα αλλά και άλλα να δημιουργούν καταρράκτες που έπεφταν από τη γέφυρα του Χάρμπουργκ.

Δείτε το σόου πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ για τη νέα χρονιά.

Με φαντασμαγορικό τρόπο υποδέχτηκε το νέο έτος και η Ινδονησία. Τα πυροτεχνήματα στην Τζακάρτα έκαναν την νύχτα ημέρα. 

Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν οι εορτασμοί και στην Κίνα.