ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θύελλα στη ΝΔ για τους «αντιπροέδρους» Άδωνι – Χατζηδάκη

 

της Ισιδώρας Μαρτίνου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η φημολογούμενη τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη σε θέση αντιπροέδρων. Το θέμα, και μόνο από τη στιγμή που άρχισε να γράφεται, έχει ξεσηκώσει θύελλα κυρίως σε στελέχη της λαϊκής κεντροδεξιάς παράταξης, που συνομιλούν με τη βάση και παίρνουν ένα κλίμα βίαιης ιδεολογικής αλλαγής, εάν γίνει πράξη η συγκεκριμένη διαρροή

Αν και όλοι για την ώρα κρατούν χαμηλούς τόνους και θέλουν να στηρίξουν τη νέα ηγεσία, δεν λείπουν οι γκρίνιες, για το ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένα στέλεχος τριών ετών στη Νέα Δημοκρατία, που εκφράζει συχνά ακραίες απόψεις, μακριά από τις αρχές του ιδρυτή της γαλάζιας παράταξης, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όσο για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι ένας παλιός βουλευτής της ΝΔ, αλλά γνωρίζουν ότι εκφράζει συγκεκριμένες οικονομικές σχολές που τον καθιστούν ένα αυστηρό τεχνοκράτη που ταιριάζει στο προφίλ της Νέας Δημοκρατίας που θέλει να χτίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αρκετοί, πάντως, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται «να μας εκπλήξει ο Πρόεδρος» και να ξεπληρώσει τόσο ακριβά, τη στήριξη του κ. Γεωργιάδη στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Το βέβαιο είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει εξέχοντα ρόλο, στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα συντονίζει δηλαδή τη λειτουργία όλων των τομέων του κόμματος, σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής και γραμμής. Κάποιοι άλλοι, μάλιστα, λένε, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να ορίσει αντιπροέδρους στο κόμμα, καθώς είναι ένας πολύ νέος άνθρωπος και ούτε συμβολικά δεν έχει νόημα να υπάρχουν αντιπρόεδροι.