ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

Φάκελο «Κυριάκου» ετοιμάζει το Μαξίμου – Η τακτική του Τσίπρα

 
της Ισιδώρας Μαρτίνου
 
Στο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρώσει την κριτική της η κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει πολλαπλά χτυπήματα το επόμενο διάστημα με αιχμή το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την «ανάλγητη πολιτική» στην οποία πιστεύει. 
 
Στο Μαξίμου κάνουν φύλλο και φτερό τον βίο και την πολιτεία του κ. Μητσοτάκη, όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην πολιτική ζωή του τόπου, ενώ στόχος τους είναι να «χτυπούν στο ψαχνό» όλο το σύστημα που τον περιβάλλει.
 
Ο στενός πυρήνας του Μητσοτάκη, λένε κυβερνητικά στελέχη, θέλει να εφαρμόσει μια αδίστακτα νεοφιλελεύθερη πολιτική, στηριζόμενη μόνο σε αριθμούς. Γι'αυτό -συνεχίζουν- και δεν δεν μπορούν να αντιληθούν πλέον στη Νέα Δημοκρατία πώς είναι δυνατό μια κυβέρνηση να φροντίζει να αποκατασταθούν οι αδικίες σε απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και μέσω των προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποίησε η κυβέρνηση Τσίπρα. 
 
Στη μάχη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ριχτεί και ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο όσο όμως, ώστε να μην καταστεί διαμορφωτής της πολιτικής ζωής η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της. Σε κάθε ευκαιρία, εφόσον περιμένουν σκληρές επιθέσεις από τη Συγγρού, ο Πρωθυπουργός θα καταδεικνύει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πρόγραμμα, όπως διατρανώνει, αλλά μόνο σχέδια περικοπών, απολύσεων και επενδύσεων χωρίς κοινωνική ανταπόδοση.