ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Η απίστευτη αντίδραση των δανειστών για το ελληνικό σχέδιο- Ποιος κινεί πλέον τα νήματα

"Κίτρινη κάρτα" βγάζουν οι δανειστές στην κυβέρνηση αναφορικά με το ασφαλιστικό καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή του κουαρτέτου στην εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", οι θεσμοί περίμεναν "αγελάδα και τους έστειλαν μια γάτα".

 

Όπως όλα δείχνουν μεταξύ των θεσμών επικρατεί η σκληρή γραμμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ιδιαιτέρως του Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος αν και σε άλλη θέση πλέον φαίνεται πως είναι εκείνος που κινεί τα νήματα και δίνει οδηγίες στην Ντέλια Βελκουλέσκου.

Πηγές των δανειστών ανέφεραν ότι το σχέδιο που έχει δώσει η κυβέρνηση δεν είναι κοστολογημένο, δεν υπάρχουν σε κανένα σημείο νούμερα και δεν εξηγείται πως θα γίνει η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Οι θεσμοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να δεχθούν αύξηση εργοδοτικών εισφορών έως 1% και όχι 1,5% που είναι η ελληνική πρόταση και δεν θεωρούν πως το πρόγραμμα δεν θα βγει χωρίς νέα μείωση συντάξεων.

Στην Αθήνα έχουν ήδη διαμηνύσει πως μόνον όταν λάβουν κοστολογημένο σχέδιο θα το επεξεργαστούν και στη συνέχεια οι επικεφαλής του κουαρτέτου θα επιστρέψουν στη χώρα μας.