ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Κυριάκος επέλεξε Χατζηδάκη και Γεωργιάδη για την θέση των αντιπροέδρων

της Ισιδώρας Μαρτίνου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωστής Χατζηδάκης ορίστηκαν αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, με απόφαση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα δύο στελέχη αναλαμβάνουν διαφορετικούς ρόλους με στόχο να γίνει πολλή δουλειά από κάτω προς τα πάνω, όπως λένε πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολύ κοντά στην τεχνοκρατική πολιτική του Κυριάκου, ο κ.Χατζηδάκης αναλαμβάνει να φτιάξει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που πείσει για τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη που θέλει να φέρει το κόμμα, προσβλέποντας μάλιστα στην πιθανότητα να είναι κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Από την άλλη πλευρά ο κ.Γεωργιάδης, επικοινωνιακός και μαχητικός στη Βουλή, αναλαμβάνει να συντονίζει το κοινοβουλευτικό έργο της ΝΔ, στο οποίο στοχεύει πολλά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ετοιμάζουν φουλ επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, νομοθετικές προτάσεις και ερωτήσεις που θα εκθέτουν την κυβέρνηση. Επιπλέον, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο άνθρωπος που θα προσεγγίσει βουλευτές από άλλους χώρους, κυρίως του ΑΝΕΛ, που μπορούν να αποτελέσουν μέρος της νέας διευρυμένης ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ: «Με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται αντιπρόεδροι του κόμματος ο βουλευτής Β’ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο βουλευτής Β’ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου».