ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση. Σε «μάχη» στη Βουλή προκαλεί ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη

Σκηνικό  “αντεπίθεσης”  στήνει η κυβέρνηση, με το Μαξίμου να δίνει το σύνθημα για την εφαρμογή του σχεδίου σύγκρουσης με την αντιπολίτευση.

 

 

Το επόμενο διάστημα θα καλεί ολοένα και πιο συχνά τη ΝΔ να ξεκαθαρίσει ποια στάση θα τηρήσει απέναντι στην εφαρμογή του προγράμματος που έχει υπογράψει η Ελλάδα, τις κινήσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου να μπει πάνω στο τραπέζι η συζήτηση για το χρέος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ανάδειξή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα παρουσιαστούν με συγκέντρωση και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, την ερχόμενη Κυριακή, όλα όσα έγιναν τους προηγούμενους μήνες, τα βήματα για την έξοδο από την κρίση, την ανακούφιση των ασθενέστερων στρωμάτων και τις μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν.

 

 

Στο κλίμα αυτό η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα και την πρωτοβουλία να προκαλέσει στη Βουλή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Στόχος είναι να κληθεί η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν τις δικές τους θέσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στόχος είναι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ να ξεκαθαρίσει τη θέση του, αίτημα που διαρκώς επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, να πει, δηλαδή, αν συντάσσεται με την πρόταση των δανειστών για μειώσεις συντάξεων.

 Φουλάρει τις μηχανές ο Τσίπρας

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί επίσης, «να λάβει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και ξεκάθαρη θέση απέναντι στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης που παρουσίασε η κυβέρνηση για την αποκαμματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης ή αν θα επιλέξει τη διατήρηση του πελατειακού κράτους που έλαβε χώρα επί των ημερών του».

Σύσκεψη στη Βουλή

Για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή υπουργών και στενών συνεργατών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο την επίσπευση βελτιώσεων του νομοσχεδίου, ενώ συζητήθηκε και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

 Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο για να προλάβουν…- Ποια κόμματα θα μπαίνουν στη βουλή

«Πονοκέφαλος» οι διορισμοί

Την ίδια ώρα, σκεπτικισμό και εσωκομματικές αντιδράσεις προκαλούν στην Κουμουνδούρου οι συνεχιζόμενες αναφορές σε μέσα ενημέρωσης περί «διορισμών» συγγενικών προσώπων σε θέσεις συμβούλων υπουργών.

Ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του παρακολουθούν με προσοχή τα όσα γράφονται, προσμετρώντας τα συγκεκριμένα στοιχεία στην «αξιολόγηση» των υπουργών, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.