ΜΟΝΟ ΣΤΟ USAY

«Πόλεμο» στους ΑΝΕΛ από τον Κυριάκο – Ο ρόλος του Άδωνι

 

της Ισιδώρας Μαρτίνου

 
Να φέρει πίσω στην παράταξη στην οποία γεννήθηκαν τους ψηφοφόρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι ακόμη ένα στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βλέπει ότι υοάρχει μια πηγή ψηφοφόρων, δυσαρεστημένων από την κυβερνητική αφομοίωση του Πάνου Καμμένου, που βρίσκονται δεξιότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν βρίσκουν πια έκφραση στους Ανεξάρτητους Έλληνες. 
 
Οι δυσαρεστημένοι ΑΝΕΛ αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποδείξει ότι το "άνοιγμα" της ΝΔ κατευθύνεται, εκτός από το Κέντρο, και σε πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους που δεν έχουν τώρα πολιτική στέγη, και είναι εκείνοι που έφυγαν από τη ΝΔ για τους ΑΝΕΛ το 2012. 
 
Σημαντικά στελέχη της Συγγρού βλέπουν να έρχεται το πολιτικό τέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και πρέπει να το εκμεταλλευτούν. Καλά πληροφορημένες πηγές του usay αναφέρουν, ότι εξέχοντα ρόλο στη διαδικασία επαναπροσέγγισης στελεχών των ΑΝΕΛ, έχει αναλάβει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πρώην υπουργός απευθύνεται σε ένα δεξιό, συντηρητικό ακροατήριο και είναι ο μόνος που μπορεί να φέρεις εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο. "Το πολιτικό τέλος του κ. Καμμένου είναι κοντά" τόνισε στη RealNews ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πολλοί ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ θα επιστρέψουν στη ΝΔ.
 
Το πρώτο θετικό δείγμα φάνηκε, άλλωστε, από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, όπου πήγαν να ψηφίσουν -σύμφωνα με πηγές της Συγγρού- και αρκετοί ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ. Ο ρόλος επομένως του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που επεσήμανε την τάση αποσύνθεσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι διττός: Ζύμωση της εκλογικής βάσης και συνομιλίες με στελέχη του κ.Καμμένου. Δεν είναι τυχαία, άλλωστε, η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να κάνει αντιπρόεδρο του κόμματος τον Άδωνι Γεωργιάδη, αρμόδιο για το κοινοβουλευτικό έργο, ώστε να έχει στην επιρροή του όλους τους βουλευτές που επιδιώκει να προσεγγίσει από άλλους χώρους.