ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: «Κόφτης» στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Τις διορθωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κλάδων, προαναγγέλλει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

 

Σε άρθρο του στην «Αυγή» με τίτλο «Όχι πια μόνο οι μισθωτοί, όχι πλέον οι φτωχότεροι», ο κ. Κατρούγκαλος τονίζει ότι συστατικά στοιχεία της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό είναι οι θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς, δηλαδή «η ισότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θα υπάρχει «κόφτης» στο ύψος των εισφορών τωνελεύθερων επαγγελματιών, ώστε σε συνδυασμό με τη φορολόγηση να μην υπάρχει μεγάλη απώλεια του εισοδήματος.

«Σκεφτόμαστε επίσης να εφαρμόσουμε έναν «κόφτη» στην ασφαλιστική επιβάρυνση, κλιμακούμενο ανά εισοδηματική κατηγορία, ώστε να συνεχίσει να επιταχύνεται η αναδρομική λειτουργία του νέου συστήματος», λέει ο κ. Κατρούγκαλος.

Επιπλέον, ο υπουργός Εργασίας εξηγεί πως  «οι μεγάλοι κερδισμένοι της μεταρρύθμισηςείναι «όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ» και επισημαίνει:

Είμαστε σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία και ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση. Ένα μόνο δεν θα ανεχθούμε: να την πληρώσουν και πάλι οι φτωχοί, οι αδύναμοι και τα συνήθη υποζύγια.