ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λεβέντης: Γιαυτό καταψήφισα τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες

Τους λόγους για τους οποίους καταψήφισε τον νόμο της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες εξηγεί η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

 

Καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση διά του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ανακοίνωσε ότι θα δοθούν μόνο 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, οδηγώντας σε κλείσιμο τηλεοπτικών σταθμών με τριαντάχρονη λειτουργία.

«Στην ουσία αυτό σημαίνει οτι θα έκλεινε κανάλια με τριαντάχρονη λειτουργία όπως λόγου χάρη το ΣΚΑΙ, το ΕΨΙΛΟΝ, το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το ΑLPHA και ίσως και άλλα ακόμη αφού ακούγονται το όνομα της κ. Αγγελοπούλου ή ακόμη και κάποιων Τούρκων που ενδιαφέρονται».

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη σχολιάζουν και την υπαναχώρηση Παππά ο οποίος είπε ότι τις άδειες δεν θα τις δώσει ο ίδιος αλλά η Βουλή. «Στην Βουλή όμως κάνει ό,τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Καμμένος. Λυπούμαστε αλλά μετά απο αυτήν την εξέλιξη ήταν αδύνατον η Ένωση Κεντρώων να ψηφίσει το ΕΣΡ του κ. Βούτση γιατί η συγκρότηση του και μόνο θα έδινε το δικαίωμα στον Υπουργό να καρατομήσει κανάλια».

Καταλήγει λέγοντας πως το κόμμα θα ψηφίσει για το ΕΣΡ «μόνο αν δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι όλα τα κανάλια που λειτουργούν επί 30 χρόνια θα συνεχίσουν να λειτουργούν».