ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριά σκιά στη συνάντηση Μητσοτάκη – Θεοδωράκη

 

της Ισιδώρας Μαρτίνου

Στη σκιά των δηλώσεων στελεχών του Ποταμιού για συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, συναντώνται σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ο τελευταίος αντιμετωπίζει πιέσεις εντός και εκτός του κόμματός του, το οποίο -αυτή τη στιγμή- βρίσκεται στην αφάνεια του πολιτικού χάρτη δημοσκοπικά. 

Δεν είναι μόνο οι τελευταίες δηλώσεις του βουλευτή του Ποταμιού Ιάσωνα Φωτήλα, ο οποίος είπε ότι πρέπει να «σκεφτούμε τη συμπόρευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αλλά η «βόμβα» αυτή έρχεται να προστεθεί σε διεργασίες και δηλώσεις στελεχών όπως ο Χάρης Θεοχάρης, ο Σπύρος Λυκούδης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, συναντώνται στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή, στην πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη της αρχηγία ςτης ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη. Το ραντεβού ορίστηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες το πρωί της Δευτέρας.

Από το Ποτάμι υπογραμμίζουν με νόημα ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που συναντά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο υπάρχει ένα μπλοκ στο εσωτερικό του κόμματος που θέλει να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τη Συγγρού, προσβλέποντας σε συνεργασία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. 

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο usay, ότι είναι θέμα χρόνου να φύγουν τουλάχιστον δύο βουλευτές του Ποταμιού και περίπου πέντε στελέχη του κόμματος προς τη γαλάζια παράταξη. Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης θέλει να «τρενάρει» τα πράγματα μέχρι το Συνέδριο, όπου όμως εκεί αναμένεται να αμφισβητηθεί ευθέως η ηγεσία και να γίνουν αλλαγές στο Ποτάμι που θα οδηγήσουν -ενδεχομένως- σε πιο στενή σχέση με τη ΝΔ. 

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.