ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντίδραση του Μαξίμου για το… «ηλίθιε» του Σόιμπλε

Δεν θέλει να δώσει συνέχεια, όπως φαίνεται το Μέγαρο Μαξίμου στην φράση του Β. Σόιμπλε «είναι η εφαρμογή ηλίθιε», η οποία προκάλεσε σάλο κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

 

 

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει θέμα με την αναφορά» και εξηγούν ότι το κλίμα ήταν καλό και όλο αυτό ήταν μια παράφραση της γνωστής φράσης του Μπιλ Κλίντον «είναι η οικονομία ηλίθιε».

 H «Μονομαχία» Σόιμπλε-Τσίπρα στο Νταβός. Άγρια κόντρα για το ΔΝΤ

Όπως λένε, κατά τη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν απόψεις και με σχήματα λόγου, όπως αυτό που χρησιμοποίησε ο κ. Σόιμπλε.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι ο Α. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στείλει το δικό του μήνυμα λέγοντας «ότι κανείς δεν μπορεί να κρατάει την Ευρώπη στο σκοτάδι».

 Σόιμπλε σε Τσίπρα: Η υλοποίηση μετράει, ανόητε!

«Για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός έθεσε δημόσια το θέμα των σοβαρών διαφωνιών των θεσμών, αναφορικά με τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ», αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν, λέγοντας ότι μετά τη λήξη της συζήτησης, Α. Τσίπρας και Β. Σόιμπλε συνομίλησαν για λίγα δευτερόλεπτα και συμφώνησαν  για πιο εντατική ελληνογερμανική συνεργασία όσον αφορά στο ελληνικό πρόγραμμα και στο προσφυγικό.