ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βγαίνει μπροστά ο Αλέξης και καλεί τους αγρότες σε… ραντεβού! Ποια απάντηση θα έρθει από τα μπλόκα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου και τον Αναπληρωτή Υπουργό, Μάρκο Μπόλαρη.

Η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματος τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί ο ίδιος με εκπροσώπους, που θα εκφράζουν αντιπροσωπευτικά τα αιτήματα των αγροτών, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή στους αγρότες την ώρα που συνεδρίαζαν το μεσημέρι αντιπροσωπείες από την πλειονότητα των μπλόκων που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα, στα Τέμπη, προκειμένου να χαραχθεί μία κοινή γραμμή με τη στάση των αγροτών από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να σκληραίνει ημέρα με την ημέρα. 

Πάνω από 15.000 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κεντρικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου όλης της χώρας με τα καταγεγραμμένα μπλόκα να ξεπερνούν τα 50, ενώ το μεγαλύτερο από αυτά με 3.000 τρακτέρ βρίσκεται στη Νίκαια και το μικρότερο με 300 τρακτέρ στο Κιλκίς.

Πάντως, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κόψουν τη χώρα στα δύο μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει τις αλλαγές που σχεδιάζει σε ασφαλιστικό και φορολογικό.