ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γραβάτες και τρακτέρ σφίγγουν τη θηλιά στο Μαξίμου – Καραδοκούν οι δανειστές για την επόμενη κίνηση

«Τρέχουν» στο Μαξίμου για να μπορέσουν να βγουν από τη μέγγενη που έχουν μπει εξαιτίας του ασφαλιστικού και από τη συμπίεση στις… γραβάτες και τα τρακτέρ.

Έτσι αναζητούν τη  "χρυσή τομή" μεταξύ των αιτημάτων των δανειστών και της κοινωνίας και κυρίως κάτω από την πίεση του χρόνου.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Γιώργος Κατρούγκαλος αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πρωθυπουργικό γραφείο, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για το καυτό μέτωπο του ασφαλιστικού των αγροτών, αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, μετά τις σημερινές εξελίξεις στον "διάλογο" με τους αγρότες.

Μέσα στην ημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφή και με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, και στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε η λύση της σκλήρυνσης της στάσης της κυβέρνησης απέναντι στα μπλόκα. Συμφωνήθηκε να υπάρξει αναμονή μέχρι την Τρίτη, όταν οι αγρότες θα συσκευθούν εκ νέου για τις μελλοντικές κινητοποιήσεις και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, χωρίς να αποκλείεται η κυβέρνηση να αρχίσει να πιέζει την κατάσταση εάν οι δρόμοι συνεχίζουν να κλείνουν καθημερινά.

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης συζητησαν με τον Αλεξη Τσιπρα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.