ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ποιο σύνθημα προσέρχεται ο Τσίπρας στον «1 χρόνο ΣΥΡΙΖΑ»

Με κεντρικό σύνθημα «Ένας χρόνος Αριστερά, ένας χρόνος μάχη. Προχωράμε» ανεβαίνει ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο από την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες, τόσο στους ευρωπαίους εταίρους για τη διαπραγμάτευση όσο και στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Με ους αγρότες στους δρόμους και τα μπλόκα των τρακτέρ να δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στην κοινωνία, αναμένεται να καλέσει εκ νέου σε διάλογο τους αγρότες για να βρεθεί λύση στα αιτήματά τους. 

Στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιείται σε λίγω ώρα, στις 18:30, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στους πολιτικούς στόχους της κυβέρνησής του, αλλά και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις εξελίξεις στη χώρα από τον περσινό Ιανουάριο έως σήμερα.

Η επέτειος από τον ένα χρόνο της ανάληψης της εξουσίας βρίσκει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε ιδιαίτερα δύσκολη θέσηΟι δανειστές πιέζουν για νέα σκληρότερα μέτρα προκειμένου να ξεκινήσει και κυρίως να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ στο εσωτερικό το κίνημα των αγροτών και το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας» λαμβάνουν πρωτοφανείς διαστάσεις και αν δεν εκτονωθούν άμεσα ενδέχεται να μετατραπούν σε κινήματα πολιτικής ανατροπής.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στη σκληρή διαπραγμάτευση του περασμένου χρόνου και τους κεντρικούς σταθμούς της, έως την επίτευξη της συμφωνίας του καλοκαιριού στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ασκήσει κριτική για τη στάση και το νεοφιλελεύθερο πρόσημο των πολιτικών που καταλογίζει στη ΝΔ ότι πρεσβεύει, ιδιαίτερα μετά και την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.