ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το μοιραίο λάθος του συζυγοκτόνου που οδήγησε στη σύλληψή του

Η μητέρα του ήταν ο πρώτος άνθρωπος που αναζήτησε ο μικρός Φοίβος μετά την απελευθέρωσή του από την καλύβα στην οποία βρίσκονταν μαζί με τον Λέσι Τζέημς Κλωντ στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

 

Το θρίλερ που έζησε κράτησε 18 ολόκληρες ημέρες κατά τις οποίες περιπλανιόταν από καλύβα σε καλύβα μέσα στο κρύο, χωρίς επαρκές φαγητό και χωρίς να μπορεί κανείς να του φέρει τη μητέρα του την οποία ζητούσε διαρκώς κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Το πρώτο πράγμα που ζήτησε άλλωστε μετά την απελευθέρωσή του ήταν να τη δει.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίστηκαν την υπόθεση αναφέρουν ότι όσο περνούσαν οι ημέρες τόσο αυξάνονταν οι πιθανότητες ο συζυγοκτόνος να κάνει το μοιραίο λάθος. Το λάθος αυτό φαίνεται ότι έγινε χθες (Κυριακή) το πρωί. Δύο Αλβανοί εργάτες πήγαν να κλαδέψουν έναν ελαιώνα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το κρησφύγετο του Λέσι. Ο 33χρονος, ο οποίος έφερε την εξάντληση των 18 ημερών περιπλάνησης, βγήκε έξω στο χωράφι για να τους ζητήσει ασπιρίνες και νερό. Εκείνοι τον αναγνώρισαν, καθώς είναι κάτοικοι της περιοχής και γνώριζαν την οικογένεια Μαυρομάτη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι του απάντησαν ότι θα του φέρουν αυτό που ζητάει και τότε ο Λέσι γύρισε πίσω στην καλύβα, όπου βρισκόταν και ο Φοίβος.

 Μετανιωμένος ο συζυγοκτόνος – Τα πρώτα του λόγια (Βίντεο)

Οι εργάτες ειδοποίησαν τον παππού και τη γιαγιά του 5χρονου και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία που αμέσως έστησε επιχείρηση σύλληψης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών ο Λέσι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ψύχραιμος και δεν αντιστάθηκε. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας ήταν να διαπιστώσουν ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Κατόπιν, το έβγαλαν από το σπίτι και το παρέδωσαν στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς που το συνόδευσαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο καταζητούμενος και ο Φοίβος είχαν μεταβεί στην καλύβα, η οποία βρίσκεται μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, το τελευταίο 24ωρο. Το συγκεκριμένο οίκημα είχε ερευνηθεί από τους αστυνομικούς το προηγούμενο διάστημα αλλά ήταν άδειο. Η τακτική του Λέσι ήταν να περιπλανιέται από κρησφύγετο σε κρησφύγετο, ενώ επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν κατάφερε ποτέ να φύγει από το νομό. Διαψεύστηκε έτσι το σενάριο που είχαν ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το οποίο βρισκόταν στα Μέγαρα, όπου φερόταν να είχε κάνει συνάντηση με το γνωστό δικηγόρο κ. Αλέξη Κούγια.
Ο συζυγοκτόνος είχε επιχειρήσει να διαφύγει –όπως είπε στους αστυνομικούς- προς τη Θεσσαλονίκη μαζί με το Φοίβο αλλά το μετάνιωσε όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής συνάντησε περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.

 Συγκλονίζει ο παππούς του Φοίβου: «Το παιδί έκλαιγε…»

«Ψάχναμε στα ντουλάπια για φαγητό»

Οι αστυνομικοί μετέφεραν στον 33χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου, όπου κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του έχασε τη ψυχραιμία των πρώτων ωρών μετά τη σύλληψή του.

Ο Λέσι περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη ζωή του ίδιου και του Φοίβου τις τελευταίες 18 ημέρες και εμφανίστηκε μετανιωμένος για ότι έκανε: «Γυρνούσαμε όλες αυτές τις ημέρες από καλύβα σε καλύβα και από αποθήκη σε αποθήκη. Δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί και το πρόσεχα όσο μπορούσα. Του έδινα μπουφάν να σκεπαστεί και ότι άλλο μπορούσα να βρω. Τρώγαμε ότι βρίσκαμε στο κάθε μέρος που πηγαίναμε. Ψάχναμε στα ντουλάπια και όλο και κάτι βρίσκαμε. Μία φορά πήρα το Φοίβο και αποφασίσαμε να φύγουμε για Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο, ωστόσο, υπήρχαν μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. Γυρίσαμε στην Ορμύλια, περιοχή που γνωρίζω πολύ καλά. Τώρα μετά από όλα αυτά συνειδητοποιώ ότι κατέστρεψα τη ζωή μου. Και το χειρότερο είναι ότι κατάλαβα ότι κατέστρεψα και τη ζωή των δύο παιδιών μου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τυφλή ζήλια που έτρεφε για την 41χρονη πρώην σύζυγό του ήταν, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., η αιτία της στυγερής δολοφονίας στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Ο τελευταίος καυγάς του ζευγαριού έγινε ανήμερα των Θεοφανίων.Ο 34χρονος εμφανίστηκε ξαφνικά στο σπίτι της, όπου ζούσε με τα δύο παιδιά της, και άρχισε να φωνάζει και να πετάει αντικείμενα. Σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα χτυπώντας την με έξι μαχαιριές ρίχνοντας την κάτω αιμόφυρτη. Στη συνέχεια, άρπαξε τον Φοίβο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω τον 6χρονο Ιάσωνα, μπροστά στα μάτια του οποίου έγινε το έγκλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διάστημα που βρισκόταν σε διάσταση με την 41χρονη διαρκώς έβρισκε αφορμές για καυγάδες, καθώς ποτέ δεν αποδέχθηκε το χωρισμό τους. Το αποτέλεσμα ήταν το θύμα να ζει ένα δράμα. Ο συζυγοκτόνος απασχολούνταν στην επιχείρηση που διατηρούσε η οικογένεια της γυναίκας του. Μετά το διαζύγιο συνήθιζε, σύμφωνα με καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, να λέει στους φίλους του ότι «αν δεν με αφήσουν να δω τα παιδιά τότε θα τους δείξω εγώ ποιος είμαι. Δεν με ξέρουν καλά». Ο Λέσι Κλωντ έχει ποινικό παρελθόν, καθώς έχει απασχολήσει για παραβιάσεις του νόμου περί όπλων, περί ναρκωτικών και του νόμου περί αλλοδαπών.