ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτσι πήγε στον εισαγγελέα ο φονιάς της Χαλκιδικής – Αρνούνται να τον υπερασπιστούν

​Kάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πολύγυρου ο 33χρονος  Τζέιμς Κλοντ Λέσι που κατηγορείται για την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στην Ορμυλία Χαλκιδικής και την αρπαγή του μικρότερου γιου του.

 

 

Ο φερόμενος ως δράστης που τριγυρνούσε για 18 ημέρες έως την σύλληψή του από καλύβα σε καλύβα ταλαιπωρώντας το μικρό αγοράκι, κατά τη μεταφορά του στον εισαγγελέα, είχε το κεφάλι του σκυμμένο και καλυμμένο με ένα μπουφάν.

Το πρόσωπό του ήταν ανέκφραστο ενώ φέρεται να έχει πει ότι προσπάθησε να διαφύγει από το νομό της Χαλκιδικής αλλά λόγω των μπλόκων των αστυνομικών δεν τα κατάφερε. Έτσι τριγυρνούσε από καλύβα σε καλύβα και έτρωγε με το γιο του ότι έβρισκε.

 «Ο Φοίβος δεν αναγνώριζε ούτε τον αδελφό του»

Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έκανε ο παππούς του μικρού Φοίβου που βρέθηκε την Κυριακή μαζί με τον πατέρα του Τζέημς Κλοντ Λέσι.

«Το παιδί είναι ακόμα στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Ήταν αφυδατωμένο και ταλαιπωρημένο»σημείωσε ο κύριος Μαυρομάτης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ο 33χρονος έλεγε στο παιδί πως η μαμά του τον χτύπησε και πως τους κυνηγάνε και πρέπει να φύγουν να πάνε στην Αλβανία. Όταν το παιδί, ζητούσε τον αδερφό του τον Ιάσονα, ο μπαμπάς του, του έλεγε πως δεν είναι αδερφός του. Προκάλεσε μεγάλη σύγχυση στον Φοίβο. Παιδοψυχολόγοι τον προσέχουν» τόνισε.

«Τα δύο παιδιά όταν αντάμωσαν, ήταν λίγο παγωμένα αλλά μετά αγκαλιάστηκαν» πρόσθεσε ο παππούς του μικρού Φοίβου αναφέροντας πως ο αδερφός του ο Ιάσωνας του είπε πως «Η μαμά πέθανε».

«Εγώ δεν μπορώ να αντικαταστήσω τη μητέρα τους αλλά θα προσπαθήσω όσο μπορώ, δεν έχω άλλες επιλογές, αυτή είναι η επιλογή μου στη ζωή» δήλωσε συγκλονισμένος.

 Μετανιωμένος ο συζυγοκτόνος – Τα πρώτα του λόγια (Βίντεο)

Αρνούνται οι δικηγόροι να τον υπερασπιστούν

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι δικηγόροι της Βορείου Ελλάδας, αρνούνται να αναλάβουν την υπεράσπιση του Τζέημς Κλοντ Λέσι, αφού ειδικά στην περιοχής της Χαλκιδικής επικρατεί οργή για τον φερόμενο ως δράστη.

Καρέ καρέ η σύλληψη του 33χρονου συζυγοκτόνου

Δύο Αλβανοί εργάτες πήγαν να κλαδέψουν έναν ελαιώνα που βρισκόταν ακριβώς δίπλα από το κρησφύγετο του Λέσι στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Ο 33χρονος, ο οποίος ήταν προφανώς εξαντλημένος, βγήκε έξω στο χωράφι για να τους ζητήσει ασπιρίνες και νερό. Εκείνοι τον αναγνώρισαν, καθώς είναι κάτοικοι της περιοχής και γνώριζαν την οικογένεια. Οι εργάτες του απάντησαν ότι θα του φέρουν αυτό που ζητάει και τότε ο Λέσι γύρισε πίσω στην καλύβα, όπου βρισκόταν και ο Φοίβος.

Οι εργάτες ειδοποίησαν τον παππού και τη γιαγιά του 5χρονου και εκείνοι με τη σειρά τους την Αστυνομία, που αμέσως έστησε επιχείρηση σύλληψης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών ο Λέσι ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ψύχραιμος και δεν αντιστάθηκε. Το πρώτο πράγμα που έκαναν οι άνδρες της Ασφάλειας ήταν να διαπιστώσουν ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του. Κατόπιν, το έβγαλαν από το σπίτι και το παρέδωσαν στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς που το συνόδευσαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις.