ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ζητήστε συγγνώμη από τους αγρότες – Τους υποσχεθήκατε τα πάντα και δεν είχατε τίποτα

"Οι αγρότες δεν βρίσκονται στην εποχή της ασπρόμαυρης τηλεόρασης όπως ίσως νομίζετε. Ζητήστε λοιπόν συγνώμη από τους αγρότες. Τους υποσχεθήκατε τα πάντα χωρίς να έχετε σχέδιο για τίποτα", ξεκίνησε την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα ο Επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε από την κυβέρνηση να καταργήσει το νόμο Τσοχατζόπουλου. "Καταργήστε τώρα με έναν νόμο και ένα άρθρο τον νόμο Τσοχατζόπουλου, που το 1985 μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή είναι η δική μας συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη πρόταση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη πρόσθεσε ότι "τα κόμματα εξουσίας και τα κόμματα της άρνησης υπερασπίστηκαν μαζί ένα αδιάφανο πελατειακό σύστημα. Ήσασταν μαζί κύριοι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις διαδηλώσεις εναντίον της πρότασης Γιαννίτση".

 

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη "το ασφαλιστικό πρόβλημα υπήρχε στη χώρα μας, πολύ πριν την οικονομική κρίση και διογκωνόταν χρόνο με το χρόνο. Κάποιοι προσπαθούν να το εμφανίσουν ως νομοτελειακό γεγονός. Η γήρανση του πληθυσμού όμως ήταν γνωστή και προβλέψιμη εδώ και δεκαετίες και αφορούσε όλες τις δυτικές χώρες. Ενώ όμως οι άλλοι μερίμνησαν στη δεκαετία του 1990 και του 2000 και μεταρρύθμισαν το ασφαλιστικό τους σύστημα,εμείς περιγελούσαμε τις ανησυχίες των επόμενων γενεών".

"Η κυβέρνηση με σοφιστείες και τεχνάσματα. Κάνει ένα εισπρακτικό ντου στο ασφαλιστικό. Μεταθέτοντας στο μέλλον τις ριζικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη. Μία πραγματική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, πρέπει να σκέφτεται πρωτίστως τους σημερινούς εργαζόμενους και μελλοντικούς συνταξιούχους" είπε ακόμα ο Επικεφαλής του Ποταμιού.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη "ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη ως εξής: Δεν έχει καμία σημασία πόσο χαμηλά θα πέσει το βιοτικό επίπεδο κάποιου, αρκεί να πέσει όλων! Να πάει όλη η κοινωνία προς τα κάτω! Θυσιάζετε τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην θυσιάσετε το πελατειακό σας κράτος. Ένα άλλο παράδειγμα: Μισθωτός με μισθό 700 ευρώ θα καταβάλει σε 35 χρόνια εισφορές 58.800 ευρώ και θα πάρει κύρια σύνταξη 650 ευρώ".

Σε άλλο σημείο της πρωτολογίας του ο Επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως "αν δεν θέλουμε να κόψουμε τις συντάξεις να μειώσουμε τις δαπάνες στον προϋπολογισμό. 380 εκατομμύρια μπορούμε να εξοικονομήσουμε από την κατάργηση άχρηστων οργανισμών. 50 εκατομμύρια από τη μετακίνηση ορισμένων υπουργείων. Και τα έσοδα μπορούν κατά 750 εκατομμύρια εάν μειώσουμε τη γραφειοκρατία κατά 25%. Το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση και όχι τσαπατσουλιές. Το σχέδιο Κατρούγκαλου μεταθέτει τα βάρη στις επόμενες γενιές".

Τέλος στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι "το ασφαλιστικό είναι στην Ελλάδα ένα φαγοπότι που ο καθένας παραγγέλνει για τον εαυτό του τα πιο ακριβά και στο τέλος όλοι δείχνουν προς την πόρτα λέγοντας «τον λογαριασμό θα τον πληρώσει η κοπέλα που μόλις μπαίνει». Και εμείς αυτό το ασφαλιστικό δε θα το στηρίξουμε".

"Ο τόπος θέλει δυναμική οικονομία, κοινωνική συνοχή και ένα ασφαλιστικό που δε θα γεννά νέες ανισότητες αλλά θα απελευθερώνει τις δυνάμεις της εργασίας" κατέληξε.