MEDIA

Ποιοι δημοσιογράφοι βραβεύτηκαν φέτος από το Ίδρυμα Μπότση

Παρουσία πλήθους κόσμου, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καλλιτεχνών και δημοσιογράφων έγινε χθες η 32η απονομή των δημοσιογραφικών βραβείων του Ιδρύματος Μπότση, στο κτίριο της παλιάς Βουλής, όπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

 

 

 

Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών ο πρόεδρός της Δημήτρης Κουμπιάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων την οποία χαρακτήρισε ″αφετηρία απεργιακών κινητοποιήσεων″ για το Ασφαλιστικό και εξέφρασε την αντίθεση του κλάδου στην ένταξη του ταμείου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον νέο ασφαλιστικό φορέα που προωθείται, καθώς και στη δήμευση των πόρων του αγγελιοσήμου.

Για τη σημερινή απεργία και το καθήκον των δημοσιογραφικών ενώσεων να διαφυλάξουν και να προστατεύσουν τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, για σωστές εργασιακές σχέσεις με ασφαλιστικές παροχές και δικαιώματα, μίλησε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Σταμάτης Νικολόπουλος.

Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύθηκαν οι εξής δημοσιογράφοι: Η Ελένη Βαρβιτσιώτη, για την δημοσιογραφική κάλυψη των αιματηρών εμφύλιων συγκρούσεων στην Αίγυπτο, αλλά και τις ανταποκρίσεις και τα ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Η δημοσιογράφος Μάρα Ζαχαρέα, για την αντικειμενική παρουσίαση πολιτικών εκπομπών και δελτίων ειδήσεων.

Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ για το μοντέλο αξιόπιστης διαδικτυακής δημοσιογραφίας στην περιφέρεια.

Η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη, για την πολύχρονη πορεία της στον χώρο.

Ειδικά βραβεία έλαβαν οι παρακάτω δημοσιογράφοι: Βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων «Γιάννης Φάτσης» ο Αντώνης Γαλανόπουλος για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής. Βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» στην Κατερίνα Βλαχοδήμου για την αντικειμενική κάλυψη των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή – ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με χορηγό τον δήμο Αθηναίων στον Στέργιο Ζαμπάκα για την ανάδειξη θεμάτων Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αφορούν την καθημερινότητα στην Αθήνα και την Επικράτεια στην ″Εφημερίδα των Συντακτών″. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Βραβεία οικονομικού ρεπορτάζ με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στους δημοσιογράφους Γιώργο Παππού και Γιώργο Παπανικολάου.

Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» με χορηγό των Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου στον Κωνσταντίνο Καλυβά για την έκδοση της μηνιαίας εφημερίδας ″Γορτυνία″ από το 1970 μέχρι σήμερα.

Βραβείο δημοσιογραφίας και τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» στην Σόνια Χαϊμαντά για την ενασχόλησή της στα θέματα μετάβασης από τον έντυπο τύπο στον ψηφιακό. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν η δημόσια αυστριακή τηλεόραση ORF και το Χαμόγελο του Παιδιού για την κοινωνική τους δράση.

Επίσης, η εφημερίδα ″Ροδιακή″ για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στον Θεόδωρο Νικολαΐδη για την πολύχρονη, μεγάλη προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία.

Στον Σωτήρη Θεολογίδη, μετά από πρόταση της ΕΣΗΕΜΘ, για τα 40 χρόνια του στην αθλητική δημοσιογραφία και το συγγραφικό του έργο.

Στην πρόεδρο του ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Γιώτα Αντωνοπούλου.

Στον πρώην βουλευτή Ιωάννη Δημαρά για την ευδόκιμη και με ήθος παρουσία του στην δημοσιογραφία.

Στον Γεώργιο Δόγα, για την δημοσιογραφική του πορεία ως αθλητικός και δικαστικός συντάκτης.

Στον Γεώργιο Κωνσταντίνο Ιωαννίδη για την επί σειρά ετών δημιουργία σειρών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών παραγωγών με θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα.

Στον Χριστόδουλο Αξελό, για τη μεγάλη πορεία του στη δημοσιογραφία.

Πηγή newpost.gr/star.gr