ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις : Δεν θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Την βεβαιότητά του ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν πρόκειται να διεξαχθεί εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης διαμηνύοντας στην κυβέρνηση, μετά την αντίστοιχη αναφορά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ που θα κληθεί να διεξαγάγει το διαγωνισμό.

 

 

«Η διαγωνιστική διαδικασία δεν πρόκειται να γίνει» είπε ο κ. Γεωργιάδης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τον διαγωνισμό δεν επιθυμεί να αντιμετωπίσει την διαπλοκή αλλά να εκβιάσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

«Η ΝΔ δεν θα αφήσει τον κ. Παππά και τον κ. Τσίπρα να εκβιάζει την ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη για να αναλάβετε να λέτε εσείς τι θα  λένε τα ΜΜΕ» είπε.

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η τροπολογία του κ. Παππά για τις άδειες «δεν κάνει τίποτα». Κάλεσε, μάλιστα, την κυβέρνηση αν θέλει να προχωρήσει η διαδικασία να αλλάξει το νόμο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που ψηφίστηκε στη Βουλή. «Αν αλλάξετε το νόμο και περάσει όλη η διαδικασία στο ΕΣΡ τότε η ΝΔ θα έρθει πρώτη και θα προτείνει ονόματα.

Ο κ. Γεωργιάδης τάχθηκε, όμως, και κατά της τροπολογίας της κυβέρνησης που καθιερώνει συγγενικό ασυμβίβαστο στα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου υπηρετεί ως αντιπρόεδρος ο σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως. Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση «υποκρισία» για το θέμα.