ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέκα μολότοφ στο σπίτι του Φλαμπουράρη- Μέσα στην οικία του βρισκόταν ο υπουργός

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων. Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι άγνωστοι έριξαν περίπου δέκα μολότοφ, ενώ δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένο έξω από την οικία του υπουργού υπέστησαν ζημιές από τη φωτιά που προκλήθηκε.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Από την επίθεση έχουν προκληθεί ζημιές σε 2 ΙΧ.

O ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ

"Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Α. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη δολοφονική επίθεση στην οικία του υπουργού Επικρατείας.

Και σημειώνει: "Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι "επαναστάτες" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή,  τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο".

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

"Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί", υπογραμμίζει η Ό. Γεροβασίλη, για τη νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

"Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί", υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την οποία και καταδικάζει η κυβέρνηση αποφασιστικά.

"Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό", σημειώνει.

Αναλυτικά η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:

"Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Οι αυτουργοί τέτοιου είδους "αυθόρμητων" και "επαναστατικών" ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό.

Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί".

Οι ΑΝΕΛ για την επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του Αλέκου Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε “πονηρούς καιρούς”» σημειώνει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο απόπειρες εκφοβισμού κυβερνητικών στελεχών και πολιτικών προσώπων. Τα σχέδια των όποιων φυσικών και ηθικών αυτουργών θα πέσουν στο κενό» προσθέτει.

Καταδικάζει η Ν.Δ. την επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

Καταδικάζει η Ν.Δ. την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τονίζει, ωστόσο, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου ότι κάποιοι σήμερα θερίζουν τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.

«Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές "ευαισθησίες" και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει κλείνοντας. 

Καταδίκη της επίθεσης στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη από το ΚΚΕ

Καταδικάζει το ΚΚΕ την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών –  λαϊκών αγώνων» σημειώνεται σε ανακοίνωση. 

Καταδικάζει το Ποτάμι την επίθεση στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη

Καταδικάζει το Ποτάμι την επίθεση στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη τονίζοντας ότι «οι τρομοκράτες είτε απειλούν αντιπάλους είτε φίλους είναι πάντα απέναντι από τη Δημοκρατία».

«Κάθε προσπάθεια επιβολής στον άλλο με τον φόβο και τη βία πρέπει να αντιμετωπίζεται σταθερά, διαρκώς και χωρίς υπαναχωρήσεις ή άλλες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες. Και όχι αλλά καρτ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Στο κενό κάθε απόπειρα τρομοκρατίας

Κάθε απόπειρα τρομοκρατίας πέφτει στο κενό σχολιάζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στη οικία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

«Κάθε πράξη βίας αποδοκιμάζεται» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση.