ΔΙΕΘΝΗ

Η μυστηριώδης ξανθιά στο πλευρό του Σόιμπλε και το χαμόγελο όλο νόημα του υπουργού

Ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας , Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κι αυτός τις αδυναμίες του, ειδικά όταν πρόκειται για το ωραίο φύλο. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Bild", η Γερμανίδα που καθόταν δίπλα του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε  στο Ντίσελντορφ, είναι στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Η ξανθιά Ανγκελα Έρβιν καθόταν στο πλευρό του Σόιμπλε, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να χαμογελά στους δημοσιογράφους.

H Έρβιν, 35 ετών, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα της. Σπούδασε Νομικά αλλά ως κόρη πολιτικού, του πρωτοκλασάτου στελέχους των Χριστιανοδημοκρατών, Γιόαχιμ Έρβιν, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην γοητεία της πολιτικής. Εκτός από την δικηγορία και την πολιτική η τρίτη μεγάλη της αγάπη είναι ο Μότσαρτ. 

Στην εκδήλωση που παραβρέθηκαν Σόιμπλε και Ερβιν, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ήταν το τιμώμενο πρόσωπο. Ο Σόιμπλε μίλησε για τις άγνωστες πτυχές από την απόπειρα δολοφονίας του το  1990. Από τότε έμεινε παράλυτος από τη μέση και κάτω. Ήταν 12 Οκτωβρίου. Ο τότε υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ένας 48χρονος πρώην εφοριακός και επίδοξος δελφίνος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, περιόδευε στην εκλογική του περιφέρεια στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης, διεκδικώντας μία ακόμη επανεκλογή στην Ομοσπονδιακή Βουλή. 

Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου βρέθηκε στο Όπεναου, ένα όμορφο κεφαλοχώρι στο Μέλανα Δρυμό, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία, που ψηφίζει παραδοσιακά Χριστιανοδημοκράτες.  Τότε, ο 31χρονος βοηθός τοπογράφου Ντίτερ Κάουφμαν έβγαλε από το δερμάτινο μπουφάν του ένα 38άρι περίστροφο τύπου Smith &Wesson και πυροβόλησε τρεις φορές τον  Σόιμπλε. Δύο από τις σφαίρες πέτυχαν τον Σόιμπλε, η μία από αυτές στη σπονδυλική στήλη, ενώ η τρίτη τραυμάτισε έναν από τους σωματοφύλακές του.