ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τη Μέρκελ – Γιατί είναι δυσαρεστημένος ο πρωθυπουργός

Πολιτικό ζήτημα για τη στάση των εκπροσώπων των δανειστών αναμένεται να θέσει στην Άνγκελα Μέρκελ ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους σήμερα στο Λονδίνο.

 

 

Σύμφωνα με καλα πληροφορημένες πηγές ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την έλλειψη εμπιστοσύνης που καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις, ζητώντας παράλληλα από τους υπουργούς που μετέχουν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά σε λίγη ώρα στο Λονδίνο, στο περιθώριο συνόδου για τη Συρία, τη Γερμανίδα καγκελάριο με την οποία θα συζητήσουν για το μείζον θέμα της διαχείρισης των προσφύγων. Η συζήτηση όμως δεν θα περιοριστεί σε αυτό το θέμα καθώς συνδέεται άμεσα με τις επιδόσεις της οικονομίας και τα δημοσιονομικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από την Άνγκελα Μέρκελ να επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του, καθώς και στην έως τώρα πρόοδο, στέλνοντας μήνυμα στους εκπροσώπους των θεσμών, ότι τα στοιχεία που παρέχονται από την ελληνική αντιπροσωπεία δεν μπορούν να αμφισβητούνται.

Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι επιτυγχάνοντας τη αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο θα απεμπλέξει τις διαπραγματεύσεις, καθώς οι θεσμοί θα αλλάξουν στάση και θα δέχονται ευκολότερα σενάρια των ελληνικών αρχών.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίσπευση των διαπραγματεύσεων σε όλα τα μέτωπα, κυρίως όμως στο ασφαλιστικό.