ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκλεισμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε καφετέρια στην Κω – Τι δήλωσε (Βίντεο)

Σε αναβρασμό είναι το νησί της Κω εξαιτίας της δημιουργίας κέντρου υποδοχής μεταναστών. Μετά τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν το Σάββατο, σήμερα σημειώθηκαν νέα έκτροπα, την ώρα που στην κυβέρνηση μιλούν για ακροδεξιά στοιχεία που προκαλούν αυτές τις ταραχές. 

Το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από πορεία που πραγματοποιήθηκε στο νησί, διαδηλωτές κινήθηκαν εναντίον του βουλευτή Ηλία Καματερού, όταν τον εντόπισαν σε καφετέρια της Κω. Ο βουλευτής εγκλωβίστηκε στο καφέ, ενώ κάποιοι εισέβαλαν μέσα και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του.

Ο Ηλίας Καματερός πάντως, έκανε δηλώσεις κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού του, υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία Hotspot είναι για το καλό του νησιού: 

«Για το καλό του νησιού πρέπει να γίνει hot spot. Δεν καταλαβαίνω αυτό το μίσος. Γιατί δεν καθόμαστε να συζητήσουμε; Τη βία την καταδικάζω. Ήρθα σαν βουλευτής να καλύψω το κενό μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας. Δεν υπήρχε πρόθεση να έρθουν τα ματ. Και δεν τα έφερα εγώ. Λυπάμαι για τα δακρυγόνα. Αν γίνει hot spot σίγουρα θα έχουμε περισσότερο τουρισμό από εάν δεν γίνει τίποτα. Ο κ. Ανδρεάδης και οι τουριστικοί πράκτορες ζητούν διαχείριση του μεταναστευτικού. Θα ενισχυθεί η αστυνομία, η frontex κλπ. Τα ματ θα φύγουν όταν αποφασίσει το υπουργείο».

Δείτε βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ των κατοίκων και του Ηλία Καματερού: