ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισήγηση για αποκλεισμούς & σιδηροδρομικών γραμμών από αγρότες

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες ενόψει και του συλλαλητηρίου που ετοιμάζουν την Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, όπου εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν 20.000 αγρότες απ' όλη την Ελλάδα, ακόμη και από την Κρήτη.

 

Οι αγρότες αφήνουν ανοικτή την ημερομηνία αποχώρησής τους από την πρωτεύουσα, διαμηνύοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη στάση της κυβέρνησης, ενώ καλούν και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας, να σταθούν στο πλευρό τους.

Το απόγευμα θα γίνουν νέες συνεδριάσεις των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα, όπου υπάρχουν εισηγήσεις για αποκλεισμούς ακόμη και σιδηροδρομικών γραμμών, εφοριών και τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι αποκλεισμοί εθνικών οδών, δρόμων και τελωνείων στα σημεία όπου έχουν στηθεί τα μπλόκα των αγροτών. Στα Τέμπη, η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή έως τις 6 το απόγευμα, οπότε και θα ληφθούν νέες αποφάσεις για την περαιτέρω στάση που θα κρατήσουν, ενώ κλειστή είναι από το Σάββατο και επ' αόριστον η εθνική οδός στο ύψος του Κάστρου.

Σε κλείσιμο της εισόδου του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο των Χανίων, προχώρησαν από νωρίς το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο του Κλαδισού. Οι συγκεντρωμένοι έχουν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα έξω από το κτίριο της Τράπεζας, ενώ στην πρόσοψη του κτιρίου όπου βρίσκεται και η κεντρική είσοδος της Τράπεζας, έχουν υψώσει δύο πανό.

Την αποφασιστικότητα των συναδέλφων του να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση από την αρχή, επανέλαβε ο πρόεδρος των αγροτικών συνεταιρισμών Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega.

“Ενδεικτικά λέμε ότι αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στον αγροτικό κόσμο θα μεταφερθεί στις πόλεις και για τους λόγους ότι πρέπει να ανοίξει αυτός ο διάλογος”, ανέφερε ο κ. Σιδερόπουλος διευκρινίζοντας πως “ο αγώνας μας δεν είναι ένα πείσμα, ένα καπρίτσιο” και χαρακτηρίζοντας ταφόπλακα για τους αγρότες το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

“Είμαστε στο μέσο της διαδρομής των κινητοποιήσεων” τόνισε για να προσθέσει ότι οι αγρότες δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω μετά από διαμαρτυρίες που έχουν διαρκέσει 18 ημέρες.