ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Βρήκαν πτώμα σε αεροσκάφος γεμάτο μετρητά!

Οι αρχές της Ζιμπάμπουε ξεκίνησαν έρευνες αφού εντόπισαν ένα πτώμα στο σύστημα προσγείωσης ενός αεροσκάφους μεταφοράς φορτίων το οποίο ήταν γεμάτο με χαρτονομίσματα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από επίσημες πηγές.

 

Το αεροσκάφος ήταν καθ' οδόν για τη Νότια Αφρική όταν ο κυβερνήτης του ζήτησε να προσγειωθεί εκτάκτως στη Χαράρε, την πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, επειδή αντιμετώπιζε τεχνικά προβλήματα.

Υπάλληλοι του αεροδρομίου παρατήρησαν ίχνη αίματος στους τροχούς και ανακάλυψαν στο σύστημα προσγείωσης το πτώμα ενός άνδρα, εξήγησε ο πρεσβευτής της Νότιας Αφρικής στη Χαράρε, ο Βούσι Μαβιμπέλα.

"Πρόκειται για ένα αεροσκάφος μεταφοράς φορτίων, το οποίο είχε μισθώσει η κεντρική τράπεζα της Νότιας Αφρικής για μια μεταφορά από τη Γερμανία", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πηγές του αεροδρομίου της Χαράρε το αεροσκάφος ανήκει σε μια εταιρεία που εδρεύει στη Φλόριντα των ΗΠΑ. Ήταν γεμάτο με εκατομμύρια ραντ Νότιας Αφρικής, χαρτονομίσματα που τυπώνονται στη Γερμανία. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώθηκε από τον Μαβιμπέλα, ο οποίος όμως απέφυγε να διευκρινίσει το ακριβές ποσό.

Η αστυνομία της Ζιμπάμπουε δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την υπόθεση αυτή.