ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα η τελευταία «έξοδος» του Παντελίδη – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί βρίσκεται η σορός του αδικοχαμένου τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία. Στις 2 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης,.

Ο πόνος είναι ανείπωτος στη γειτονιά του και στην οικογένειά του. Μετά το αρχικό σοκ, όπου κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στα αλήθεια χάθηκε με τόσο τραγικό τρόπο ο «Παντελής τους», όπως λένε, βαθιά θλίψη έχει καλύψει τη Νέα Ιωνία, αλλά και όλο τους όσους τον λάτρεψαν στη σύνομη και τόσο λαμπερή ζωή του. 

Από τις 9 το πρωί μαζεύτηκε στην εκκλησία χιλιάδες κόσμου, από όλες τις λαϊκές γειτονιές της Αττικής, με ένα μπουκέτο λουλούδια στα χέρια για να αποχαιρετήσουν το αγαπημένο τους παιδί, το «ήρωα» που έβλεπαν στο πρόσωπό του.

Η εικόνα από χθες το βράδυ, με τους εκατοντάδες φίλους, γείτονες και απλούς ανθρώπους έξω από το πατρικό του σπίτι στην οδό Σηλυβρίας, προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Ο Παντελής έφτασε λίγο μετά τις 7 το βράδυ σε ένα λευκό φέρετρο… και τότε όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα για το παιδί τους, το λαϊκό παιδί που βοηθούσε τους πάντες. Αν κι έξω από τη δυόροφη οικεία που μένουν οι γονείς του και τα δύο του αδέρφια υπήρχαν εκατοντάδες άτομα που περίμεναν να υποδεχτούν τον δημοφιλή τραγουδιστή, δεν ακούγονταν το παραμικρό. Μια απέραντη βουβαμάρα κάλυπτε τη Νέα Ιωνία. 

Τι είπε η συνοδηγός στην πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς

Μετά από 24 ώρες από το φονικό δυστύχημα, μια εκ των δύο γυναικών που επέβαιναν στο μοιραίο τζιπ που οδηγούσε ο Παντελής Παντελίδης, έδωσε την πρώτης της κατάθεση στους αστυνομικούς.

Η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου, που νοσηλεύεται στην ορθοπεδική πτέρυγα του Ευαγγελισμού, κατέθεσε στους άνδρες της ΕΛΑΣ ότι αυτή κάθονταν στη θέση του οδηγού την ώρα του τροχαίου κι όχι η 30χρονη Μίνα Αρναούτη, όπως είχε γίνει αρχικά γνωστό. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα λίγα μέτρα πριν από την το σημείο που έγινε το τροχαίο δυστύχημα, ενώ ομολόγησε ότι κι η ίδια δεν φορούσε ζώνη. «Φύγαμε από εκεί που ήμασταν και θυμάμαι μόνο ότι το αμάξι άρχισε να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα», είπε η 21χρονη, η οποία ακόμα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

Οι αστυνομικοί ωστόσο θα την επισκεφτούν και σήμερα προκειμένου να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες που θέλουν για να συνδέσουν το παζλ του μοιραίου τροχαίου.