ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Αετέ μου, αγόρι μου… σήκω πάνω, αστέρι μου, φως μου…Γιατί φεύγεις;» – Συγκλονίζει η εικόνα της χαροκαμένης μάνας του Παντελίδη!

Βιώνει την απόλυτη τραγωδία. Η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, οδήγησε σήμερα το παλικάρι της στην τελευταία του κατοικία. Αυτό που φαντάζει για κάθε γονιό ως ο χειρότερος εφιάλτης, για την Αθηνά Παντελίδη είναι η τραγική πραγματικότητα.

Υποβασταζόμενη από τα αγαπημένα της πρόσωπα, περπάτησε σε όλη τη διαδρομή από την εκκλησία μέχρι το νεκροταφείο πίσω από τον Παντελή της. Η εικόνα της ραγίζει καρδιές..

 

Δεν υπάρχουν λόγια που μπορούν να περιγράψουν αυτό που έγινε με το που τελείωσε η εξόδιος ακολουθία μέσα στην εκκλησία, όπου υπήρχε η σορός του Παντελή Παντελίδη!

Η μητέρα του, πιαστηκε από το φέρετρο και άρχισε να ουρλιάζει φωνάζοντας για τον Παντελάκο της! «Αετέ μου, αγόρι μου… σήκω πάνω, αστέρι μου, φως μου…Γιατί φεύγεις;». Η γυναίκα σπάραζε και δεν μπορούσε κανένας να την συνεφέρει.

Ο πατέρας του Παντελή κατέρρευσε δίπλα της και δεν μπόρεσε ούτε καν να ακολουθήσει την σορό του γιου του! Η συγκλονιστική μάνα του Παντελή, αυτή η γυναίκα που πήρε τόσο πόνο αυτές τις δύο μέρες, υποβασταζόμενη ακολούθησε το φέρετρο του παιδιού της που το σήκωναν στα χέρια τους οι περήφανοι άντρες του ελληνικού πολεμικού Ναυτικού! Εκεί που ο Παντελής αφιέρωσε 10 χρόνια από την ζωή του!

12