ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή λίγο πριν τη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών

Αντιπαράθεση στη Βουλή λίγη μόνο ώρα πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

 

Αφορμή αποτέλεσε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος ζητούσε εξηγήσεις για τη συμμετοχή του Σταύρου Παπασταύρου στο Δ.Σ. της εταιρείας της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και για το πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε αναρμόδιος μην απαντώντας στα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας παρενέβη κατηγορώντας τον ότι έστησε σόου σε βάρος του κ. Μητσοτάκη.

«Κατηγορούμε τον Υπουργό για συμπαιγνία. Η επίκαιρη ερώτηση παραβιάζει τον Κανονισμό της Βουλής. Το σύνολο των ερωτημάτων αφορούν στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες και όχι τον κ. Αλεξιάδη, ο οποίος με έναν δεκάρικο υπέρ της διαφάνειας και κρατώντας στο χέρι του το θυμιατό της κάθαρσης επέλεξε ευπειθής να έρθει να απαντήσει. Η κυβέρνηση οφείλει να έχει ντροπή και να κοκκινίζει διότι τη στιγμή που σε μια ώρα θα υπάρχει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για μείζον θέμα έρχεται εδώ και σκηνοθετεί ερωτήσεις επί τέτοιων ζητημάτων. Όσο ταπεινά κι αν είναι αυτά τα κίνητρα βλάπτουν την κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου» ανέφερε ο κ. Δένδιας. 

Απαντώντας ο κ. Αλεξιάδης αντέτεινε ότι ήταν εκείνος που πληροφόρησε τον βουλευτή ότι ήταν αναρμόδιος.