ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταπέλτης η Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει μνημόνιο από το 2014 – Ιδρύει νέο κόμμα

Νέες αποκαλύψεις με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα έκανε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είχε συμφωνήσει να πάι σε τέταρτο μνηνόνιο ήδη απαό το 2014, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, η κυρία Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε τη δημιουργία νέου κόμματος, ενώ αναφέρεται στην επεξεργασία σχεδίου που υπήρχε από το Μαξίμου για παραλληλο νόμισμα. 

Ειδικότερα, η πρώην ΠτΒ προανήγγειλε την ίδρυση κόμματος προκειμένου να ανατρέψει το «μνημονιακό καθεστώς». «Βεβαίως θα πάρω πρωτοβουλίες και σε επίπεδο πολιτικού οργανισμού και σε επίπεδο κόμματος  και βεβαίως θα κάνω όλα εκείνα που επιβάλλονται προκειμένου να ανατραπεί αυτό το καθεστώς- εκφραστής του οποίου είναι ο κ. Τσίπρας όπως εκφραστής του οποίου είναι διεκδικεί να είναι ο κ. Μητσοτσάκης, ο κ. Θεοδωράκης, η κυρία Γεννηματά, το μνημονιακό καθεστώς πρέπει να ανατραπεί» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου και συμπλήρωσε:

Κι εγώ θα συμπράξω με όλους τους τρόπους και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των κινημάτων και στο επίπεδο το κεντρικό πολιτικό για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς.

Μεταξύ άλλων εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη συμφωνήσει με τους δανειστές ενδεχομένως και πριν τις εκλογές, και δηλώνοντας σχεδόν σίγουρη για την προετοιμασία περί παράλληλου νομίσματος, εκτίμησε ότι είχαν προβλέψει το κλείσιμο των τραπεζών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι δεν ήταν επιθυμία της να οριστεί πρόεδρος της Βουλής, καθώς είχε κάνει όλη την προετοιμασία σε επίπεδο νομοσχεδίων και ενεργειών, ως τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατήγγειλε και πάλι εκβιασμούς και απειλές από τον Νίκο Φίλη και Νίκο Βούτση σχετικά με τη διαδικασία με την οποία θα έφτανε στη Βουλή το πρώτο πακέτο με τα προαπαιτούμενα.

Γινόταν επεξεργασία για παράλληλο νόμισμα – Ήξεραν για τις τράπεζες

Η πρώην ΠτΒ είπε ακόμη ότι προετοίμαζαν παράλληλο νόμισμα και ότι προφανώς και είχαν προβλέψει το κλείσιμο των τραπεζών.

«Σε σχέση με το ζήτημα του νομίσματος η δική μου αίσθηση από την ενημέρωση που μου έγινε σε μια συνάντηση στο γραφείο του κ. Τσίπρα από τον κ. Βαρουφάκη στις 16 Μαΐου είναι ότι υπήρχε, είναι δηλαδή ότι γινόταν αυτή η επεξεργασία και αυτή η προετοιμασία».

Όπως εξήγησε ήταν «για ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών προκειμένου ακριβώς να μπορεί να υπερβεί η χώρα την ασφυξία που θα προκαλούσε ένα κλείσιμο των τραπεζών ή ένα κλείσιμο της ρευστότητας αυτό δηλαδή που έγινε και δε μπορεί κανείς να πει ότι αυτό που έγινε δεν είχε προβλεφθεί διότι είχε απολύτως συνυπολογισθεί ως ενδεχόμενο από πολύ νωρίς και θα ήταν άλλωστε και εξωφρενικό να μην έχει συνυπολογισθεί όταν είχαμε το προηγούμενο της Κύπρου του Μαρτίου του 2013 που είχε γίνει ένας ανάλογος εκβιασμός».