ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Βουλή παραγγέλνει πανάκριβα… πορτρέτα

Με τον τίτλο «Φιλοτέχνηση προσωπογραφίας» και με την υπογραφή του γενικού γραμματέα της Βουλής, Κώστα Αθανασίου, η εθνική αντιπροσωπία μας εξέδωσε απόφαση για παραγγελία ενός πορτρέτου του αείμνηστου Ξενοφώντα Ζολώτα.

 

Είναι η πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια που η Βουλή αναθέτει έργο ζωγραφικής, καθώς αυτό συνηθιζόταν μόνο όταν κάποιος από τους διατελέσαντες προέδρους της εγκατέλειπε τα εγκόσμια. Η τελευταία προσωπογραφία που είχε ανατεθεί ήταν αυτή του Αθανάσιου Τσαλδάρη, η οποία κοσμεί σήμερα το εντευκτήριο.

Ο πίνακας με τον Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός της πρώτης μεταπολιτευτικής οικουμενικής κυβέρνησης και επί πολλά χρόνια διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, θα κοστίσει 4.920 ευρώ και η ανάθεση γίνεται σε συγκεκριμένο ζωγράφο, ο οποίος -πρέπει να σημειωθεί- είχε κάνει τη σχετική προσφορά από τον… Μάιο του 2014 και έκτοτε ήταν στην αναμονή. 

Το πορτρέτο θα τοποθετηθεί στην αίθουσα 206, όπου βρίσκεται μέρος της Βιβλιοθήκης της εθνικής μας αντιπροσωπίας. Ωστόσο, ο καλλιτέχνης φαίνεται πως έχει άπλετο χρόνο μπροστά του, αφού στη σχετική απόφαση δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία παράδοσης.

πηγή: parapolitika