ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα χαλάρωση στα capital controls- Tι θα ισχύσει για τις αναλήψεις

Σε νέα χαλάρωση των capital controls θα προχωρήσει η κυβέρνηση με τη σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με πληροφορίες, να δημοσιοποιείται ακόμα εντός της ημέρας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε το πράσινο φως για χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών σε συγκεκριμένες συναλλαγές, αλλά όχι στις αναλήψεις.

Οι αλλαγές θα ισχύσουν για συγκεκριμένες συναλλαγές και πάντως όχι για τις αναλήψεις μετρητών από τα γκισέ των τραπεζών ή τα ΑΤΜ, για τις οποίες θα εξακολουθεί να ισχύει το όριο των 420 ευρώ για κάθε εβδομάδα που ξεκινά από τις 12:01 π.μ. του Σαββάτου και τελειώνει στις 12:00 μ.μ. της επόμενης Παρασκευής.

Σύμφωνα με το The Toc, πληροφορίες ήθελαν εδώ και και καιρό την αύξηση των ορίων αλλά η καθυστέρηση της αξιολόγησης εμποδίζει αυτή την στιγμή την αλλαγή των ορίων αναλήψεων αφού παραμένει ρευστή η οικονομία της χώρας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τελευταία χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων έγινε στις 12 Ιανουαρίου και αφορούσε σε διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις και τις αποπληρωμές δανείων.