ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για απόπειρα εμπρησμού

Για απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία, παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες και του νόμου περί όπλων, καθώς και για απόπειρα κλοπής συνελήφθησαν στο Νέο Ψυχικό ένας 63χρονος συνταξιούχος φυσικός και ο 21χρονος γιος του.

 

 

Οι δύο συλληφθέντες έγιναν αντιληπτοί στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, όπου περιεργάζονταν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, ήταν ανασφάλιστο. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, που έσπευσαν στο σημείο, τους εντόπισαν τη στιγμή που απομακρύνονταν από το σημείο και τους ακινητοποίησαν.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τρεις πλαστικές σακούλες με έντονη οσμή εύφλεκτου υγρού, ένα πλαστικό δοχείο με εύφλεκτο υγρό, ένα σακίδιο που περιείχε πριονίδι εμποτισμένο με εύφλεκτο υγρό, καθώς και ένα μεταλλικό δοχείο με υγρό άγνωστης σύστασης.

Παράλληλα, στην κατοχή του 63χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περιλαίμιο και ένας αναπτήρας, ενώ στην κατοχή του γιου του ένα μαχαίρι, ένας σκούφος, ένα ζευγάρι γάντια και ένας αναπτήρας.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 63χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστικά δοχεία χωρητικότητας τεσσάρων λίτρων το καθένα, τα οποία περιείχαν εύφλεκτο υγρό, μία μονόκαννη κυνηγετική καραμπίνα, δύο κυνηγετικά όπλα τύπου flobert, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία βαλλίστρα και δύο άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων.

Επίσης στο σπίτι του 21χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο πιστόλι, ένα μαχαίρι, δύο μεταλλικά βυκία, μία αμπούλα αερίου, μία χειροποίητη λαβή με προσαρμοσμένα πάνω της δύο μεταλλικά καρφιά και ένα αυτοσχέδιο βέλος.

Τα κατασχεθέντα απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.