ΥΓΕΙΑ

Απίστευτα κι όμως αληθινά τα οφέλη του κατσαρού λάχανου

Αποτελεί αντιοξειδωτική… βόμβα   

 

Το  κατσαρό λάχανο  , ή αλλιώς kale, είναι πλούσιο σε θείο, το οποίο βοηθάει την παραγωγή γλουταθειόνης, ενός από τα πιο σημαντικά αντιοξειδωτικά στον οργανισμό. Περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη που δρουν επίσης ως  αντιοξειδωτικά   και βελτιώνουν την όραση, ενώ προστατεύουν τα μάτια και από τον ήλιο. 

Είναι καλύτερο όταν συνδυάζεται με κάτι άλλο   

 Μπορεί να έχει οφέλη από μόνο του, αλλά ο οργανισμός επωφελείται περισσότερο αν το συνδυάσετε με άλλες υγιεινές τροφές. Τα καλά  λιπαρά  , όπως το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, βοηθούν στο να καταστήσουν τα  λιποδιαλυτά καροτενοειδή   περισσότερο διαθέσιμα στον οργανισμό. 

 Σύμφωνα με δημοσίευση στο Journal Cancer Prevention Research, το kale έχει ισχυρές  αντικαρκινικές ιδιότητες  , προστατεύοντας ενάντια στην ανάπτυξη όγκων και μπλοκάροντας ένζυμα που σχετίζονται με τον καρκίνο. Η  γλυκοσινολάτη  είναι ένα σημαντικό, αντικαρκινικό συστατικό του. 

 Ενισχύει την υγεία των οστών   

 Ευτυχώς, δεν είναι μόνο το γάλα που μας παρέχει ασβέστιο για γερά οστά. Το κατσαρό λάχανο, σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Οστεοπόρωσης των Η.Π.Α, είναι επίσης  πλούσιο σε ασβέστιο  και συμβάλλει στην αποτροπή της μείωσης της οστικής πυκνότητας. Ένα φλιτζάνι κατσαρό λάχανο την ημέρα, σας παρέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου με ένα φλιτζάνι γάλα. Δοκιμάστε το! 

Τα φλαβονοειδή του και ο σίδηρος μειώνουν τον κίδνυνο εγκεφαλικού και βοηθούν στη  μεταφορά του οξυγόνου  σε όλα τα κύτταρα του σώματος. Συν τοις άλλοις, το κατσαρό λάχανο περιέχει  ωμέγα-3 λιπαρά οξέα  , τα οποία, όπως ξέρουμε, βελτιώνουν τη μνήμη και τη γενική λειτουργία και απόδοση του εγκεφάλου. 

clickatlife.gr