LIFESTYLE

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Βασίλης Καψούρος

Ο Βασίλης Καψούρος, συνεργάτης του Σταύρου Τσιώλη και της Ελένης Αλεξανδράκη, ένας από τους σημαντικότερους διευθυντές φωτογραφίας του ελληνικού σινεμά έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με τη μηχανή του, σε ηλικία 58 ετών.

 

 

Πριν από το θανατηφόρο τροχαίο, στο Διμηνιό της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών Κορίνθου, ο  Βασίλης Καψούρος βρισκόταν στην Αθήνα και σε συνεννοήσεις με τον Σταύρο Τσιώλη για τις λεπτομέρειες του γυρίσματος της ταινίας «Γυναίκες που περάσατε από εδώ».

Με τον Σταύρο Τσιώλη ξεκίνησαν τη συνεργασία τους από το «Σχετικά με το Βασίλη» του 1986 συνεχίζοντας μαζί έως και  το «Φτάσαμεεεε» του 2004. 

Ο Βασίλης Καψούρος ήταν  διευθυντής φωτογραφίας και στις τρεις ταινίες μυθοπλασίας της Ελένης Αλεξανδράκη («Σταγόνα στον Ωκεανό», «Η Νοσταλγός», «Ο Αρσιβαρίστας και ο Άγγελος»), αλλά και της Μυρτούς Παράσχη στα δύο ντοκιμαντέρ που γύρισε («Ο Ιερός Βράχος» το 1998 και την «Επανάσταση της Σιωπής» του 1997), ενώ υπήρξε συνεργάτης σε ταινίες μικρού μήκους του Νίκου Γραμματικού, του Δημήτρη Μπίτου, του Δημήτρη Παντελιά και άλλων.