ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σύγχρονο Νταχάου η Ειδομένη» λέει ο Κουρουμπλής (Βίντεο)

Για ένα σύγχρονο Νταχάου έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος επισκέφθηκε τον καταυλισμό της Ειδομενης. 

 

 

«Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε ότι «το ελληνικό κράτος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και οι απλοί πολίτες καταθέτουν τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους, προσπαθώντας να συνεισφέρουν ο καθένας ότι μπορεί».

Δήλωσε ακόμη ότι η Ειδομένη έχει μεταβληθεί σε ένα άτυπο προσφυγικό κέντρο, γιατί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πιστεύουν ότι κάποια στιγμή θα ανοίξουν τα σύνορα. 

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη και οι εμβολιασμοί των προσφύγων, ενώ εξήρε το ρόλο της αστυνομίας για την αστυνόμευση της Ειδομένης. 

«Το κράτος καταβάλει κάθε προσπάθεια, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, αλλά και τους απλούς πολίτες που καταθέτουν την ψυχή τους τα αποθέματα της ανθρωπιάς τους για να βοηθήσουν όπως μπορούν με το δικό τους τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός. 

«Η Ευρώπη δυσκολεύεται να αφομοιώσει 1,5 εκατ. ανθρώπους που δεν ήταν επιλογή τους να φύγουν από τις χώρες τους, τους ανάγκασαν οι πόλεμοι που προκάλεσε και η Ευρώπη» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην απόπειρα βιασμού 7χρονης από μετανάστη, έκανε λόγο για «μεμονωμένο περιστατικό», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε τελικά βιασμός, αλλά μόνο απόπειρα.