ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Oι «μυστικές» συναντήσεις Μεϊμαράκη σε Αράχωβα και «Αμαλία»

Διακριτικά μεν, έντονα δε παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που ενημερώνεται σε καθημερινή βάση από βουλευτές και στελέχη για τα τεκταινόμενα στην κεντροδεξιά παράταξη, ενώ στέλνει μηνύματα προς τη νέα ηγεσία ότι «δεν πρέπει να παραγκωνιστεί κανείς από όσους αγωνίστηκαν για το… μοναστήρι και όχι για τον… ηγούμενο όλα αυτά τα χρόνια».

 

 

Το μεγάλο γραφείο του πρώην προέδρου της Ν.Δ. βρίσκεται στον δεύτερο όροφο της Βουλής, μεταξύ αυτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, του Κώστα Καραμανλή και του γραμματέα της Κ.Ο., Κώστα Τσιάρα.

Ομως οι περισσότερες συναντήσεις γίνονται στο μικρότερο γραφείο, της Λ. Αμαλίας, όπου «εδρεύει» η βασική ομάδα των συνεργατών του, οι Σωτήρης Κορομάντζος, Θόδωρος Αμπατζόγλου, Σάκης Ιωαννίδης και Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Οι «ζυμώσεις» μακριά από τα… αδιάκριτα βλέμματα πραγματοποιούνται στο εξοχικό του κ. Μεϊμαράκη, στην Αράχωβα, στην παραθαλάσσια κατοικία του στην Ερμιόνη και σπανίως στο διαμέρισμά του στο Χαλάνδρι. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο πρώην πρόεδρος της Βουλής  το πέρασε στην Αράχωβα, με παρέα «φίλων από τα παλιά», κυρίως συνδικαλιστών και μελών της Πολιτικής Επιτροπής. Εκεί συζητήθηκαν οι προβληματισμοί τους, ενόψει του συνεδρίου, κυρίως για το ενδεχόμενο μείωσης του ανώτατου κομματικού οργάνου στα 200 μέλη. 

Δεν είναι κρυφό ότι ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώνεται συχνά για τις προκαταρκτικές διεργασίες από τον γραμματέα του Συνεδρίου, Γιώργο Βλάχο, του στενού «καραμανλικού» μπλοκ, ο οποίος ήταν διαρκώς μαζί του στην εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

Οπως συχνά τα λέει και με την Ντόρα Μπακογιάννη, αφού, πέραν της μακράς φιλίας τους, είχαν θητεύσει την ίδια περίοδο στα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας, επομένως έχουν πολλά ενδιαφέροντα να συζητήσουν για την κυβερνητική πολιτική και την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί η νέα ηγεσία της Ν.Δ. στο Προσφυγικό, στο ζήτημα της παρουσίας του ΝΑΤΟ κ.τ.λ.  

Προσφάτως, δε, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. συζήτησε επί μακρόν, κυρίως για τα νεοδημοκρατικά, σε ξεχωριστά ραντεβού με τον Μάκη Βορίδη, τον Κώστα Τασούλα και τον Δημήτρη Σταμάτη. Μεταξύ των βουλευτών που τον επισκέπτονται στη Βουλή ή στην Αμαλίας είναι οι Μάκης Γιακουμάτος, Μάριος Σαλμάς, Σοφία Βούλτεψη, Σταύρος Καλαφάτης, Μαρία Αντωνίου, Τάσος Δημοσχάκης, Γιώργος Βαγιωνάς, Μάνος Κόνσολας, Κώστας Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Αννα Καραμανλή, Θόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Κώστας Κουκοδήμος και ο διάδοχός του στη μεταβατική προεδρία της Ν.Δ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος πάντως, κατά κοινή ομολογία, ως αρχηγός είχε τηρήσει ίσες αποστάσεις από όλους τους υποψηφίους.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ.

Οι παροικούντες τη «γαλάζια» Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι ο Β. Μεϊμαράκης είναι «περίεργο τρένο» και πως οι σχέσεις του με τον Κ. Καραμανλή έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. αναγνωρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον υποστήριξε, παρότι έχει σοβαρά παράπονα από κάποιους συνεργάτες του, που διακινούσαν σενάρια περί σύμπραξης με τον Αλ. Τσίπρα, αν κέρδιζε στις εσωκομματικές κάλπες.  

 

Οσο για τη σχέση του με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι πατρική, καθώς ο κ. Μεϊμαράκης τον συμβουλευόταν ανέκαθεν. Δεν τον άκουσε όμως όταν το καλοκαίρι τού είπε «να προσέχει με τον Σαμαρά».«Τώρα παραδέχεται το λάθος του. Επρεπε, όταν παρέλαβε τη Ν.Δ., να κάνει ορισμένες αλλαγές σε κεντρικό επίπεδο, για να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός.  Ο Βαγγέλης έχασε τις εκλογές επειδή θεώρησε ότι η Συγγρού λειτουργούσε με κομματικούς. Και φάνηκε ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ένα τσούρμο καιροσκόποι της Πολιτικής Ανοιξης και του συστήματος Σημίτη», τονίζει σε σκληρό τόνο παλαιός συνοδοιπόρος του κ. Μεϊμαράκη από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.

parapolitika.gr