ΔΙΕΘΝΗ

Οι πρώτες φωτογραφίες – σοκ από τα συντρίμμια της EgyptAir

Σοκ προκαλούν οι πρώτες φωτογραφίες με τα συντρίμμια που βρέθηκαν στη θάλασσα, 290 χλμ της Αλεξάνδρειας, και μαρτυρούν το μέγεθος της συντριβής του μοιράιου Airbus της EgyptAir.

 

 

Κομμάτια υφάσματος, λαμαρίνες, ένα σωσίβιο, ένα καλώδιο USB, κομμάτια από κάθισμα και ο υπνόσακος ενός μωρού είναι μερικά μόνο από τα μακάβρια ευρήματα, ενώ σε ένα από τα συντρίμμια διακρίνεται το λογότυπο της αεροπορικής εταιρείας.

Και ενώ οι αιγυπτιακές αρχές δημοσιοποίησαν τα ντοκουμέντα, διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρέθηκαν τα  μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, σε απόσταση τεσσάρων περίπου μιλίων από το σημείο της συντριβής. 

Ωστόσο, οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί και κάθε ώρα, νέα σενάρια αναφορικά με το τι συνέβη στην πτήση MS804 βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας, με πολλούς ειδικούς να θεωρούν πιο πιθανή την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας.

 

Χθες, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως βρήκαν ανοιχτά της Αλεξάνδρειας νέα μακάβρια ευρήματα από το μοιραίο αεροσκάφος, μεταξύ των οποίων, «αντικείμενα επιβατών, ανθρώπινα μέλη, αποσκευές και καθίσματα του αεροσκάφους». Ωστόσο, καμία εικόνα δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης: