ΔΙΕΘΝΗ

«Οι άντρες με πληρώνουν 500 δολάρια για να τους κάνω συντροφιά»

Σε κάποιο από τα προηγούμενα σαββατόβραδα, η Jenna, μια επαγγελματίας συνοδός με βάση το Lower East Side της Νέας Υόρκης, κουλουριαζόταν ευτυχισμένη στα σεντόνια του κρεβατιού σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο μαζί με έναν πελάτη της. Αλλά πριν επιδοθούν στην ερωτική πράξη, οι δυο τους πέρασαν την περισσότερη ώρα, βλέποντας στην τηλεόραση την τριλογία του "Star Wars".

 

"Η γυναίκα του δεν βλέπει ταινίες μαζί του", λέει η 25χρονη – για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτει το επίθετό της. Πληρώθηκε με 2.500 δολάρια…

Τέτοιες πρακτικές, είναι συνηθισμένες για την Jenna και άλλες κοπέλες του χώρου, οι οποίες ειδικεύονται στην "εμπειρία της φιλενάδας", δηλαδή εκτός από το σεξ, μπορούν να προσφέρουν και πιο ρομαντικές υπηρεσίες όπως μια επίσημη αγαπημένη. Συνήθως έχουν τακτικούς πελάτες, τα βράδια κοιμούνται μαζί και το πρωί αποχωρούν, όπως θα γίνονταν σε κάθε σχέση.

"Οι σωματικές ανάγκες ενός πελάτη, είναι σημαντικές, αλλά εξίσου σημαντικές είναι και οι συναισθηματικές και ψυχολογικές του ανάγκες", λέει η 20χρονη Alisssa που εργάζεται σε ράντσο – οίκο ανοχής, στη Νεβάδα των ΗΠΑ. "Είσαι εκεί, για να φερθείς σε έναν άντρα, σα να είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο του κόσμου", σημειώνει.

Πριν οι παραπάνω γυναίκες – ανάμεσα σε δεκάδες άλλες -, γίνουν κάτι σαν φιλενάδες προς ενοικίαση, βρίσκονταν στη βιομηχανία του σεξ με άλλους τρόπους. Η Jenna για παράδειγμα, ξεκίνησε ως cam girls, δηλαδή επιδίδονταν σε σόλο live σεξ on line. Η Jess Brighton, γράφει η New York Post, αποφάσισε να γίνει συνοδός όταν έχασε τη δουλειά της στα οικονομικά. Από το 2014, ακολουθεί το "επάγγελμα" της φιλενάδας – συνοδού και όπως λέει, βγάζει πλέον πάνω από 20.000 δολάρια το μήνα από δυο ή τρεις πελάτες. "Οι πελάτες, το απολαμβάνουν όταν με βγαίνουμε βόλτες στην πόλη", λέει η Brighton η οποία σημειώνει ότι συχνά τους συνοδεύει σε σημαντικά δείπνα εργασίας ή σε διάφορα events και όπως τονίζει, τις συστήνουν ως νέο συνεργάτη.

Η Marcia, μια 30χρονη από το Μπρούκλιν, αναφέρει στο ρεπορτάζ ότι χρεώνει 500 δολάρια το ραντεβού με κάθε άντρα επιθυμεί την παρέα της που είναι "απελπισμένοι να τους συνοδέψει για ποτό -και τίποτε άλλο – το οποίο το θεωρεί μέρος της δουλειάς της, το να συναναστρέφεται δηλαδή με άντρες, για να τους βγάζει από το καβούκι τους", τονίζεται στο κείμενο.