ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση συναγερμού για την επίσκεψη του Πούτιν

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και το Αγιο Ορος για την επίσκεψη του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αθωνική Πολιτεία.

 

Μπλόκα από το αεροδρόμιο ως την Ουρανούπολη

Ο κ. Πούτιν έφτασε το πρωί αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Μακεδονία και συνεχίζει το ταξίδι του προς το Αγιο Ορος οδικώς. Οι οδικοί άξονες από τους οποίους θα περάσει η προεδρική αυτοκινητοπομπή είναι κλειστοί. Οπως ανακοίνωσε η τροχαία Θεσααλονίκης έως τις 18:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων σε όλο το μήκος της επαρχιακής οδού Σταυρού-Ολυμπιάδος, από το ύψος της συμβολής της με την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας έως το τέλος των ορίων του δήμου Βόλβης προς τη Χαλκιδική.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το Στρατώνι έως την Ιερισσό, στην επαρχιακή Οδό Ρεντίνας – Στρατωνίου και σε όλο το μήκος της Επαρχιακής Οδού Ιερισσού – Ουρανούπολης.

Ταχύπλοα και βατραχάνθρωποι στην Δάφνη

Στο λιμανάκι της Δάφνης, βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και μονάδες υποβρυχίων καταστροφών. Την θαλάσσια περιοχή «οργώνουν» ταχύπλοα του λιμενικού σώματος.  

Τα καταστήματα στις Καρυές θα παραμείνουν κλειστά για λόγους ασφαλείας.  Εκεί, τον κ. Πούτιν περιμένει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, τον πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους γέροντα Παύλο, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μητροπολίτη Μιλήτου Απόστολο και τον πολιτικό διευθυντή του Αγίου Όρους Αρίστο Κασμίρογλου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Ο κ. Πούτιν αναμένεται να μείνει περίπου 5 ώρες στην Ιερά Κοινότητα. Η επίσκεψη θα αρχίσει με δοξολογία στις Καρυές και στη  συνεχεία ο κ. Πούτιν θα επισκεφθεί τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος το ρωσικό μοναστήρι της περιοχής. 

Ήδη στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος βρίσκεται ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ο οποίος και θα παραστεί μαζί με τον Ρώσο πρόεδρο στην ιστορική για τη ρωσική ορθοδοξία επέτειο,  με μια κοινή παρουσία στο ιστορικό ρωσικό μοναστήρι του Αθω για τις εκδηλώσεις της αγιορείτικης κοινωνίας για τη χιλιετηρίδα.

Αργά το απόγευμα ο Ρώσος πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επιστρέψει απευθείας στη Μόσχα.