ΔΙΕΘΝΗ

To συγκλονιστικό βίντεο τροχαίου που άφησε δύο κοριτσάκια παράλυτα

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από κάμερα σε παρμπρίζ αυτοκινήτου που καταγράφει τη στιγμή που ένας ασυνείδητος οδηγός εμβολίζει το αυτοκίνητο μιας οικογένειας, τραυματίζοντας σοβαρά τον πατέρα 37 ετών, τη μητέρα 30 ετών και αφήνοντας παράλυτες από τη μέση και κάτω τις δύο τους κόρες Κατρίνα, 5 ετών, και Καρλίνα, 8 ετών, στις 3 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

 

Οι γονείς των κοριτσιών δήλωσαν στο BBC ότι δε θα μπορέσουν ποτέ να συγχωρήσουν τον 39χρονο δάσκαλο οδήγησης Άντριου Νέι για το κακό που διέπραξε.

«Η Κατρίνα και η Karlina ήταν δύο ευτυχισμένα, δραστήρια παιδιά και αυτός ο άνθρωπος τους έκλεψε τη ζωή. Κάθε μέρα μας ρωτάνε πότε θα αρχίσουν να αισθάνονται και πάλι τα πόδια τους. Νομίζουν ακόμη ότι πρόκειται να βελτιωθεί η υγεία τους και είναι εξαιρετικά δύσκολο να τους πούμε την αλήθεια».

Ο Νέι δήλωσε ένοχος σε τέσσερις κατηγορίες για πρόκληση σοβαρού τραυματισμού λόγω επικίνδυνης οδήγησης.

Η δικαστής  Αντριέν Λάκινγκ είπε απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο κατά τη διάρκεια της δίκης: «Δεν υπάρχει ποινή που να είναι αρκετή για να αισθανθεί καλύτερα αυτή η οικογένεια. Είναι ίσως η τραγικότερη υπόθεση της καριέρας μου έως σήμερα. Δεν υπάρχει τέλος για τα βάσανα αυτής της οικογένειας και αυτό το γεγονός θα επηρεάσει τη ζωή τους στα χρόνια που θα ακολουθήσουν».