ΔΙΕΘΝΗ

4χρονο αγοράκι έπεσε σε κλουβί γορίλα – Δραματική κατάληξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου του Σινσινάτι στις ΗΠΑ σκότωσαν έναν αρσενικό γορίλα 17 ετών, τον Χαράμπε, όταν ένα 4χρονο αγόρι έπεσε μέσα στο κλουβί του. Στο ίδιο σημείο βρισκόταν και δύο θηλυκοί γορίλες την ώρα του συμβάντος.

 

 

Το παιδί έπεσε από ύψος 3,7 μέτρων σε μία τάφρο με νερό δίπλα στον χώρο που ο γορίλας χρησιμοποιούσε για να κοιμάται. Το αγόρι έμεινε μαζί με τον γορίλα για περίπου 10 λεπτά. Το ζώο, δεν φάνηκε να απειλεί με την συμπεριφορά του το παιδί, ώσπου το παρέσυρε μέσα στο χώρο που κοιμάται.

Γιατί δεν τον νάρκωσαν

Οπως εξήγησε ο διευθυντής του ζωολογικού κήπου, παρά το γεγονός ότι η συμπεριφορά του Χαράμπε δεν ήταν επιθετική, οι υπεύθυνοι έπρεπε να βγάλουν το παιδί από το κλουβί. Η λύση της νάρκωσης με όπλο κρίθηκε ότι δεν ήταν ασφαλής καθώς από το τσίμπημα, το ζώο βάρους 181 κιλών, θα μπορούσε να εξαγριωθεί και να επιτεθεί στον 4χρονο. Ετσι αποφασίστηκε ότι η μόνη δραστική λύση ήταν να εκτελεστεί ο γορίλας. Ο διευθυντής τόνισε ότι δεν είναι ευχάριστο να σκοτώνονται ζώα και μάλιστα υπό εξαφάνιση, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή για την ασφάλεια του 4χρονου.

Ο Χαράμπε είχε γεννηθεί στον Ζωολογικό Κήπο Gladys Porter στο Τέξας. Μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι το 2014.