LIFESTYLE

Ποια είναι η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση – Πόσα έχασε από την ημέρα που ενηλικιώθηκε

Τελικά ποια είναι η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση;

 

Είναι εκατομμυριούχος, δισεκατομμυριούχος ή πολυεκατομμυριούχος; Αυτά τα ερωτήματα ταλανίζουν την ελληνική, αλλά και διεθνή σόουμπιζ τις τελευταίες ημέρες με αφορμή το πολύκροτο διαζύγιό της με τον Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο.

Το κανάλι Ε προσπάθησε να απαντήσει με σαφήνεια σ΄αυτα και τελικά το πιο πιθανό είναι πως η χρυσή κληρονόμος των Ωνάσηδων να ανήκει στην τρίτη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθηνά κληρονόμησε την περιουσία της μητέρα της, Χριστίνας, και το ήμισυ της περιουσίας του παππού της, Αριστοτέλη.

Ο δημοσιογράφος και βιογράφος του Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, ανέφερε στο βιβλίο του «Η Δυναστεία Ωνάση», ότι η Χριστίνα Ωνάση άφηνε πίσω της «ακίνητη περιουσία αξίας μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων, καταθέσεις 40 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, καταθέσεις 90 εκατομμυρίων δολαρίων στη Λατινική Αμερική, επενδύσεις 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε διάφορες ναυτιλιακές, τουριστικές αεροπορικές, κατασκευαστικές και μεταλλουργικές εταιρείες και άγνωστα χρηματικά ποσά καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες». 

Ωστόσο, όταν η Αθηνά Ωνάση ενηλικιώθηκε μεταβίβασε σ' ένα trust υπέρ του πατέρα της την περιουσία της, αλλά όταν οι δυο τους ήλθαν σε ρήξη ζήτησε πάλι πίσω όσα της ανήκαν. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατά τον οποίο η Αθηνά φέρεται να πέρασε στον πατέρα της 100 εκατ. δολάρια. 

Στη συνέχεια η Αθηνά, σε μια προσπάθεια να αποκοπεί από το παρελθόν αλλά και να συντηρήσει το ακριβό της χόμπι με τα άλογα άρχισε να ξεπουλά  μεγάλο μέρος της περιουσία της:

-Τον Σκορπιό στον Ριμπολόβλεφ
-Το ρετιρέ  στην Αvenue Foch του Παρισιού,
-Τη βίλα Cristal στο Σεν Μόριτς της Ελβετίας
-Το οικόπεδο-φιλέτο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα
-Κοσμήματα της μητέρα της (ο οίκος Christie’s του Λονδίνου έβγαλε σε δημοπρασία περισσότερα από 40 δαχτυλίδια, κολιέ και σκουλαρίκια της μητέρας της και πλήθος προσωπικών αντικειμένων της Χριστίνας Ωνάση αντί 4 εκατ. δολαρίων).

Το 2015 όταν η Αθηνά έκλεισε τα 30, το trust επέστρεψε στα χέρια της και τα  δημοσιεύματα έκαναν λόγο για μια περιουσία 300 εκατ. δολαρίων σε μετρητά, 350 εκατ. δολαρίων σε μετοχές και ράβδους χρυσού 150 εκατ. δολαρίων. 

Αρα, απ΄όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Αθηνά δεν φαίνεται ότι είναι δισεκατομμυριούχος, αλλά πολυεκατομμυριούχος.