LIFESTYLE

Ο Τζώνη Καλημέρης κρίνει την Ελένη Μενεγάκη: «Αυτό της στοίχισε σε νούμερα»

Ο Τζώνη Καλημέρης στην τελευταία του συνέντευξη μίλησε για τα τηλεοπτικά δρώμενα και τα πρόσωπα της φετινής σεζόν. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε τόσο σε επιτυχημένα project, όσο και σε πρόσωπα του καναλιού του. 

 

Ποια είναι η άποψη του εντεταλμένου συμβούλου προγράμματος του ΑΝΤ1 για τους Λαζόπουλο, Λιάγκα, Αρναούτογλου, Μενεγάκη;

Αναλυτικά, ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη στην εκπομπή The 2night show. Κυνηγά τα νούμερα τηλεθέασης ανεξαρτήτως κόστους;  

«Επειδή το θέμα της συνέντευξης Σφακιανάκη και κάποιων άλλων στον Γρηγόρη είναι ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί από εσάς και από εμάς εσωτερικά, δεν μπορώ να πω ότι και εμάς δεν μας προβλημάτισε. Δεν μπορώ να πω ότι ήταν μια απόφαση φτήνιας, γιατί ο Γρηγόρης έκανε και άλλες 150 συνεντεύξεις. Συνολικά δεν κάναμε φτηνά πράγματα, δεν καταφύγαμε σε ακρότητες, όπως ήταν κάποιες εκπομπές του παρελθόντος που διαπραγματεύονταν το ανθρώπινο δράμα.

Η κριτική που υποστήκαμε έχει να κάνει με το πολιτικώς ορθόν του θέματος, δεν έχει να κάνει με τη φτήνια. Η συνέντευξη Σφακιανάκη δεν είναι θέμα φτήνιας», απάντησε χαρακτηριστικά και εν συνεχεία συμφώνησε πως πρόκειται για θέμα διαχείρισης του παρουσιαστή. «Δεν επιλέξαμε κάποιους επειδή ήταν φτηνότεροι από άλλους. Πολιτικώς λάθος μπορεί να είναι, ειδικά σε μια χρονιά που έχουν γίνει τόσα σε βάρος της κοινότητας των ομοφυλοφίλων. Οι ακραίες απόψεις δεν βοηθούν γενικότερα», συμπληρωσε. 

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος επεσήμανε: «Δεν καλείς τον Σφακιανάκη ανυποψίαστος, γνωρίζεις τις απόψεις του, τις προκαλείς για να γίνει αναπαραγωγή και επικοινωνιακό νταραβέρι, κύριε Καλημέρη». Η απάντηση του μεγάλου άντρα του καναλιού του Αμαρουσίου ήταν η εξής: «Ναι, συμφωνώ. Ο,τι ακραίο αναπαράγεται. Αλλά σας ξαναλέω, έκανε πολλές συνεντεύξεις. Μία και άλλες δυο-τρεις από τις 200 είχαν ακραίες απόψεις και ίσως δεν έπρεπε να προσκληθούν. Δέχομαι όλη την κριτική αλλά δεν είναι αυτό η εκπομπή του Γρηγόρη».Μάλιστα εξήγησε στην Αφροδίτη Γραμμέλη και την εφημερίδα «Το Βήμα», πως ο παρουσιαστής θα συνεχίσει κανονικά και τη νέα σεζόν με τα ίδια project, ενώ όλα τα βασικά πρόσωπα του καναλιού θα συνεχίσουν και τη νέα σεζόν.

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Λιάγκα και όσα έχουν ακουστεί για τη νέα χρονιά, ο Τζώνη Καλημέρης αποκάλυψε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Λιάγκας είναι πολυεργαλείο. Μπορεί να σου κάνει συνέντευξη, τηλεπαιχνίδι και πρωινό. Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι μια εκπομπή η οποία διαρκεί δεκαπέντε ώρες την εβδομάδα. Εχουμε πει ότι οπωσδήποτε θα παρουσιάσει και κάποιο σόου του χρόνου».

Φρόντισε όμως μεταξύ άλλων να κρίνει και την Ελένη Μενεγάκη. Όταν λοιπόν ρωτήθηκε, εάν συνεχίζει να συνιστά σχολή παρουσιάστριας, ο Τζώνη Καλημέρης απάντησε: «Ολοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα. Η Μενεγάκη κάνει επιτυχία τα τελευταία 20 χρόνια. Ο,τι και να πω, η Μενεγάκη είναι μια σχολή μόνη της. Αν θα μπορούσα να κάνω μια παρατήρηση, αυτή θα ήταν ότι παραφορτώθηκε η εκπομπή με τόση διαφήμιση ώσπου κάποια στιγμή θύμιζε ατέλειωτη εμπορική εκπομπή και αυτό της στοίχισε σε νούμερα».