ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτή είναι η 48χρονη Βουλγάρα που «πότιζε» με υπνωτικά ηλικιωμένους και τους λήστευε

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία την ταυτότητα και τις φωτογραφίες της 48χρονης Βουλγάρας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός, «πότιζε» με υπνωτικά χάπια ηλικιωμένους και στη συνέχεια τους λήστευε. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για την:

TOPALOVA YULIYA του LUBOMIR ή LYUBOMIROVA και της MINCA ή MINKA γεννηθείσα στις 14-3-1968 στη Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση της και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Πώς δρούσε:

Η 48χρονη, δρούσε με τρόπο που δυσχέραινε τον εντοπισμό της, αφού φρόντιζε κάθε φορά να χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συνδέσεις, ενεργοποιημένες σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, τις οποίες απέρριπτε μετά από τη διάπραξη κάθε αξιόποινης πράξης, ενώ παράλληλα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, έμενε στις οικίες μόνο μία ημέρα. 

«Την 11 Ιουνίου 2016, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, 47χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων με χρήση υπνωτικών χαπιών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψης για ληστεία, ενώ σε βάρος της εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης επίσης για ληστεία» τονίζει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος και συνεχίζει «μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί η διάπραξη εκ μέρους της έξι ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ ερευνάται η εμπλοκή της και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Η συλληφθείσα, από το 2011 επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά αυτών στους οποίους εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός, με σκοπό την πρόσληψή της ως αποκλειστική εσώκλειστη. Για να εντοπίσει τα θύματά της αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας ηλεκτρονικές αγγελίες από ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και ως επί των πλείστων σοβαρά προβλήματα υγείας και κατά την επικοινωνία μαζί τους, συστηνόταν με διαφορετικά κάθε φορά στοιχεία. Στη συνέχεια, αφού εντόπιζε τα θύματά της, μετέβαινε στις οικίες των ηλικιωμένων για να αναλάβει τα καθήκοντά της. Εκεί, κατά την διάρκεια της ενασχόλησής της με τις οικιακές εργασίες, έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία και έριχνε υπνωτικές ουσίες στα υγρά που έπιναν οι παθόντες, με αποτέλεσμα να χάνουν τις αισθήσεις τους. Ακολούθως, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τόσο από τους χώρους των οικιών όσο και από τα χέρια και τον λαιμό των παθόντων».