ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώην αστυνομικός αυτοκτόνησε με μαχαίρι και καραμπίνα

Τέλος στη ζωή του έβαλε ένας 53χρονος συνταξιούχος αστυνομικός στο χωριό Μηλιές του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Ο τραγικός αυτόχειρας χρησιμοποίησε κυνηγετική καραμπίνα αλλά πιθανότατα και μαχαίρι για την πράξη του. Το θλιβερό περιστατικό συνέβη στις 16,20 το μεσημέρι της Τρίτης στην αυλή του σπιτιού του 53χρονου. Ο αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες σημάδεψε στην αριστερή πλευρά του σώματός του στο ύψος της καρδιάς, αλλά φέρει και τραύμα πιθανότατα από μαχαίρι – που μαζί με την καραμπίνα βρέθηκε στο σημείο – στον αριστερό μηρό.

Ο 53χρονος είχε έρθει προχθές από την Αθήνα μαζί με την πεθερά του. Τόσο προχθές όσο και χθες συνάντησε φίλους στο χωριό, ενώ έκανε και δουλειές στα χωράφια του. Χθες το μεσημέρι κατέβηκε στην πίσω αυλή του σπιτιού, χωρίς να διαφαίνεται κάτι που θα προδίδει τις προθέσεις του. Λίγα λεπτά μετά τις τέσσερις η πεθερά του άκουσε έναν ή δύο πυροβολισμούς.

Δεν έδωσε όμως σημασία καθώς ο γαμπρός της, ανέβηκε στο σπίτι πάλι και πήρε κάτι για να κατέβει ξανά στην αυτή. Στη σκάλα μάλιστα αργότερα οι αστυνομικοί βρήκαν και μικρές κηλίδες αίματος. Στη συνέχεια ακούστηκαν και πάλι ένας ή δύο πυροβολισμοί και τότε η γυναίκα βγήκε στο μπαλκόνι. Αυτό που αντίκρισε τη σόκαρε.

Ο 53χρονος είχε σωριαστεί μέσα σε μια λίμνη αίματος κάτω από μια ελιά. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε αυτοπυροβοληθεί εξ επαφής στην καρδιά. Η σοκαρισμένη γυναίκα κάλεσε σε βοήθεια τους γείτονες, που έτρεξαν και είδαν τον 53χρονο να ξεψυχά. Παρόλα αυτά κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Όμως στιγμές αργότερα όλα τελείωναν.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αρχ. Ολυμπίας που βρέθηκαν στο χώρο, στο πλαίσιο της προανάκρισης αναζήτησαν πιθανά κίνητρα που να οδήγησαν τον αυτόχειρα στην πράξη του. Όμως δεν φαινόταν να υπάρχει κάτι που να τον βασανίζει, κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάποια ψυχική διαταραχή. Εκτιμάται πως πρώτα επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του κόβοντας την μηριαία αρτηρία στο αριστερό πόδι, καθώς έφερε βαθύ τραύμα στο σημείο και έπειτα χρησιμοποίησε την καραμπίνα. Ο 53χρονος αυτόχειρας, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μόνιμος κάτοικος Αθηνών, που όμως επισκεπτόταν τον τόπο καταγωγής του, αρκετά συχνά.

ΠΗΓΗ: ILIALIVE.GR