ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σε αυτή τη φωτογραφία υπάρχει κάτι τρομακτικό – Μπορείτε να το εντοπίσετε;

Παρατηρείστε καλύτερα και προσεκτικότερα αυτήν την παλαιά φωτογραφία. Διακρίνετε κάτι παράξενο; Κάτι που μπορεί να είναι τρομακτικό;, Ίσως κάποιο φάντασμα…

 

 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Μπέλφαστ το 1900. Απαθανατίζει μια παρέα 15 εργαζομένων γυναικών, που ποζάρουν με τα ρούχα της δουλειάς. Έχουν στηθεί όλες μπροστά στο φακό με τα χέρια σταυρωμένα.

Είναι μια φωτογραφία 116 χρόνων όταν οι άνθρωποι έπαιρναν πόζα για να φωτογραφηθούν. Αν παρατηρήσετε καλύτερα θα δείτε όμως πως κάτι δεν πάει καλά στη φωτογραφία αυτή.  

Στην πρώτη κοπέλα από δεξιά που στέκεται επάνω από τις δυο κοπέλες που κάθονται, φαίνεται ένα χέρι να της αγκαλιάζει τον ώμο. Μάλιστα η στάση ή καλύτερα η φορά του χεριού, δεν μπορεί να εξηγηθεί. Είναι ένα δεξί χέρι επάνω στον δεξιό της ώμο.

Αυτό σημαίνει ότι στην προέκταση του χεριού θα πρέπει να υπάρχει το σώμα στο οποίο ανήκει το χέρι. Αλλά στην προέκταση του δεν υπάρχει τίποτε. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι το χέρι της κοπέλας που βρίσκεται πίσω. Όμως η κοπέλα που βρίσκεται πίσω, ή θα πρέπει να έχει χέρι λάστιχο (αφού είναι δεξί χέρι που αγγίζει τον δεξιό ώμο), ή θα πρέπει να έχει τρία χέρια, αφού τα δυο της χέρια είναι διπλωμένα στο στέρνο της.

Οι ειδικοί που εξέτασαν τη φωτογραφία δεν μπορούν να το εξηγήσουν αφού με τα τότε μέσα, θα ήταν αδύνατον να «πειραχτεί» μια φωτογραφία. Κάποιοι άλλοι περισσότεροι εξειδικευμένοι στα μεταφυσικά που εξέτασαν και εκείνοι τη φωτογραφία, λένε πως είναι ανεξήγητο φαινόμενο αυτό με το χέρι και λένε επίσης ότι δεν παρατηρούν κάποια άλλη μεταφυσική δραστηριότητα σε άλλο σημείο της φωτογραφίας.

topontiki.gr