ΔΙΕΘΝΗ

Σύρος πρόσφυγας στην Γερμανία βρήκε και παρέδωσε 150.000 ευρώ

Ένας 25χρονος Σύρος πρόσφυγας στην γερμανική πόλη Minden, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, παρέδωσε στις τοπικές αρχές το ποσόν των 150.000 ευρώ. Ο νεαρός πρόσφυγας ταξίδεψε στην Γερμανία τον περασμένο Οκτώβριο για να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη και άφησε την οικογένειά του στην Συρία, που από το 2011 βρίσκεται στην δίνη του εμφυλίου πολέμου.

Ο 25χρονος μετακόμισε στην Minden εδώ και τέσσερις εβδομάδες και κάνει μαθήματα γερμανικών ενώ έχει στόχο αργότερα να φοιτήσει σε πανεπιστήμιο. 

Πρόσφατα, μια φιλανθρωπική οργάνωση του χάρισε ένα ντουλάπι και καθώς εκείνος προσπαθούσε να το συναρμολογήσει βρήκε κάτω από μια σανίδα 50.000 ευρώ σε μετρητά και δύο βιβλιάρια καταθέσεων που περιείχαν συνολικά 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο Σύρος πρόσφυγας παρέδωσε μετρητά και βιβλιάρια στις τοπικές αρχές, οι οποίες με την σειρά τους επικοινώνησαν με την αστυνομία.

«Αυτός ο νεαρός άντρας έχει συμπεριφερθεί με υποδειγματικό τρόπο και του αξίζουν συγχαρητήρια. Οι άνθρωποι συνήθως όταν βρίσκουν μικρά χρηματικά ποσά τα παραδίδουν στην αστυνομία, αλλά είναι μια εξαιρετική πράξη να παραδοθεί ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό», ανέφερε η τοπική αστυνομία σε σχετική ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές ανακήρυξαν την Τρίτη τον Σύρο πρόσφυγα «ήρωα της ημέρας» ενώ η αστυνομία αναζητά τον ιδιοκτήτη των χρημάτων

Πηγή: protothema.gr